דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופגניות במבה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופגניות במבה

סופגניות במבה

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: רון יוחננוב
החיבור המושלם לחנוכה - סופגניות במבה! כל אחד והבמבה שלו :) 4 טופינגים מושלמים בטעמי במבה

רכיבים

מנות 30

המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
20  גרם
שמרים יבשים (כ-2 כפות)
100  גרם
סוכר לבן (חצי כוס)
3 
ביצה
300  מיליליטר
חלב 3% פושר (כ-כוס ורבע, אפשר להמיר בחלב סויה לפרווה)
100  גרם
חמאה בטמפ' החדר (אפשר להמיר במרגרינה לפרווה)
2  כפות
מיץ תפוזים
1  ליטר
שמן קנולה
0.5  חבילה
במבה קלאסי 80 גרם
8  כפיות
חמאת בוטנים, בסגנון חלק, ללא מלח (עדיף חמאת בוטנים עם דבש)
4  כפות
אבקת סוכר
0.5  חבילה
במבה תות באריזת גדולה במשקל 100 גרם
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
250  גרם
גבינה 9%
4  כפות
אבקת סוכר
1  כפית
תמצית וניל
200  גרם
שוקולד חלב + כף שמן
1  חבילה
במבה במילוי קרם נוגט 36*60 ג
100  כפות
שוקולד מריר + 2 כפות שמן
4  כפות
ממרח אגוזי לוז
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
4  כפות
אבקת סוכר
0.5  חבילה
תמצית וניל
0.5  כף
במבה קרם חלבה 36*60 גרם
4  כפות
חלווה
25  גרם
חלווה
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
4  כפות
אבקת סוכר
1  כפית
תמצית וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים 3 כוסות מתוך הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים סוכר, ביצים, חלב פושר, חמאה ומיץ תפוזים לתערובת הקמח ומערבבים במהירות בינונית בוו הלישה עד שמתקבל בצק נוזלי.
  • שלב 3

    0 דקות
    מנפים לקערה את שארית הקמח ומערבבים במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש בין 5-10 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה עד שהבצק תופח פי שניים.
  • שלב 4

    0 דקות
    בזמן שהבצק תופח - לוקחים ניירות אפייה וחותכים אותם לריבועים של כ-10 על 10 ס"מ (צריך אחד לכל סופגנייה, כשלושים חתיכות). על הריבועים הללו נניח בהמשך את הסופגניות והם יעזרו בכך שלא נצטרך לגעת בסופגנייה התפוחה ונוכל לקבל סופגנייה עגולה ויפה.
  • שלב 5

    0 דקות
    אחרי שהבצק תופח, משמנים את הידיים מעט, לוקחים את הבצק ויוצרים ממנו כ-25-30 כדורים בקוטר של כ-5 ס"מ. את הכדורים אפשר לכדרר מעט ביד לקבלת צורה עגולה, מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מסדרים את הריבועים עם עיגולי הבצק בתבנית עמוקה ומכסים במגבת מטבח לחה. נותנים לכדורי הבצק לתפוח תפיחה שנייה, כ-20 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    בסיר גדול מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. חשוב השמן לא יהיה רותח מידי (יכול להוביל לסופגניות שחומות מאוד ולפעמים לא עשויות מבפנים), וגם לא בחום נמוך מידי (הסופגניות "ישתו" המון שמן ויהיו מאוד שמנוניות). השמן אמור להגיע לטמפ' של 160 מעלות ומומלץ לבדוק במד טמפרטורה. במידה ואין, אפשר לזרוק פיסת בצק קטנה לשמן ולבדוק – הבעבוע סביב הבצק אמור להיות עדין. מניחים את הסופגניות בעדינות ובזהירות בתוך הסיר ומטגנים אותן 3-4 בכל פעם, כ-2 דקות מכל צד (מניחים, הופכים אחרי 2 דקות ומוציאים אחרי 2 דקות נוספות). מניחים את הסופגניות על נייר סופג ומחכים שיצטננו לטמפ' החדר. ממשיכים הלאה למתכון של מילוי וציפוי.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים חמאת בוטנים לתוך שקית זילוף וממלאים את הסופגנייה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מפזרים אבקת סוכר מעל ומזלפים ממרח חמאת בוטנים במרכז הסופגנייה.
  • שלב 9

    0 דקות
    עכשיו נשאר לקשט עם במבה קלאסית מפוררת ושלמה. תרגישו חופשי לשים מלאאאא במבה. טאץ' סודי (אל תגלו לאף אחד): מרססים אבקת זהב למראה זוהר ומגרה במיוחד.
  • שלב 10

    0 דקות
    בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת.
  • שלב 11

    0 דקות
    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
  • שלב 12

    0 דקות
    ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.
  • שלב 13

    0 דקות
    ממלאים כל סופגנייה במלאאא קצפת, מצפים בשוקולד, מזלפים עוד קצפת מעל ומקשטים בהמון במבה אדומה בטעם תות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • שלב 15

    0 דקות
    ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.
  • שלב 16

    0 דקות
    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
  • שלב 17

    0 דקות
    מעבירים את השוקולד לשקית זילוף נפרדת.
  • שלב 18

    0 דקות
    ממלאים את הסופגניות בקצפת ובממרח נוגט.
  • שלב 19

    0 דקות
    מצפים כל סופגנייה בשוקולד ומקשטים בהר של במבה במילוי קרם נוגט.
  • שלב 20

    0 דקות
    מקציפים את השמנת יחד עם האבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קציפה יציבה.
  • שלב 21

    0 דקות
    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
  • שלב 22

    0 דקות
    מעבירים את הממרח לשקית זילוף נפרדת.
  • שלב 23

    0 דקות
    ממלאים את הסופגניות בממרח חלווה ומפזרים מעל אבקת סוכר, מזלפים במרכז הסופגנייה קצפת ומקשטים עם פרוסת חלווה והמון במבה במילוי קרם חלווה.
סופגניות במבה

שלב 1 מתוך 23

לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים 3 כוסות מתוך הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים.

סופגניות במבה

שלב 2 מתוך 23

מוסיפים סוכר, ביצים, חלב פושר, חמאה ומיץ תפוזים לתערובת הקמח ומערבבים במהירות בינונית בוו הלישה עד שמתקבל בצק נוזלי.

סופגניות במבה

שלב 3 מתוך 23

מנפים לקערה את שארית הקמח ומערבבים במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש בין 5-10 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה עד שהבצק תופח פי שניים.

סופגניות במבה

שלב 4 מתוך 23

בזמן שהבצק תופח - לוקחים ניירות אפייה וחותכים אותם לריבועים של כ-10 על 10 ס"מ (צריך אחד לכל סופגנייה, כשלושים חתיכות). על הריבועים הללו נניח בהמשך את הסופגניות והם יעזרו בכך שלא נצטרך לגעת בסופגנייה התפוחה ונוכל לקבל סופגנייה עגולה ויפה.

סופגניות במבה

שלב 5 מתוך 23

אחרי שהבצק תופח, משמנים את הידיים מעט, לוקחים את הבצק ויוצרים ממנו כ-25-30 כדורים בקוטר של כ-5 ס"מ. את הכדורים אפשר לכדרר מעט ביד לקבלת צורה עגולה, מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מסדרים את הריבועים עם עיגולי הבצק בתבנית עמוקה ומכסים במגבת מטבח לחה. נותנים לכדורי הבצק לתפוח תפיחה שנייה, כ-20 דקות.

סופגניות במבה

שלב 6 מתוך 23

בסיר גדול מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. חשוב השמן לא יהיה רותח מידי (יכול להוביל לסופגניות שחומות מאוד ולפעמים לא עשויות מבפנים), וגם לא בחום נמוך מידי (הסופגניות "ישתו" המון שמן ויהיו מאוד שמנוניות). השמן אמור להגיע לטמפ' של 160 מעלות ומומלץ לבדוק במד טמפרטורה. במידה ואין, אפשר לזרוק פיסת בצק קטנה לשמן ולבדוק – הבעבוע סביב הבצק אמור להיות עדין. מניחים את הסופגניות בעדינות ובזהירות בתוך הסיר ומטגנים אותן 3-4 בכל פעם, כ-2 דקות מכל צד (מניחים, הופכים אחרי 2 דקות ומוציאים אחרי 2 דקות נוספות). מניחים את הסופגניות על נייר סופג ומחכים שיצטננו לטמפ' החדר. ממשיכים הלאה למתכון של מילוי וציפוי.

סופגניות במבה

שלב 7 מתוך 23

מעבירים חמאת בוטנים לתוך שקית זילוף וממלאים את הסופגנייה.

סופגניות במבה

שלב 8 מתוך 23

מפזרים אבקת סוכר מעל ומזלפים ממרח חמאת בוטנים במרכז הסופגנייה.

סופגניות במבה

שלב 9 מתוך 23

עכשיו נשאר לקשט עם במבה קלאסית מפוררת ושלמה. תרגישו חופשי לשים מלאאאא במבה. טאץ' סודי (אל תגלו לאף אחד): מרססים אבקת זהב למראה זוהר ומגרה במיוחד.

סופגניות במבה

שלב 10 מתוך 23

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת.

סופגניות במבה

שלב 11 מתוך 23

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.

סופגניות במבה

שלב 12 מתוך 23

ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.

סופגניות במבה

שלב 13 מתוך 23

ממלאים כל סופגנייה במלאאא קצפת, מצפים בשוקולד, מזלפים עוד קצפת מעל ומקשטים בהמון במבה אדומה בטעם תות.

סופגניות במבה

שלב 14 מתוך 23

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.

סופגניות במבה

שלב 15 מתוך 23

ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.

סופגניות במבה

שלב 16 מתוך 23

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.

סופגניות במבה

שלב 17 מתוך 23

מעבירים את השוקולד לשקית זילוף נפרדת.

סופגניות במבה

שלב 18 מתוך 23

ממלאים את הסופגניות בקצפת ובממרח נוגט.

סופגניות במבה

שלב 19 מתוך 23

מצפים כל סופגנייה בשוקולד ומקשטים בהר של במבה במילוי קרם נוגט.

סופגניות במבה

שלב 20 מתוך 23

מקציפים את השמנת יחד עם האבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קציפה יציבה.

סופגניות במבה

שלב 21 מתוך 23

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.

סופגניות במבה

שלב 22 מתוך 23

מעבירים את הממרח לשקית זילוף נפרדת.

סופגניות במבה

שלב 23 מתוך 23

ממלאים את הסופגניות בממרח חלווה ומפזרים מעל אבקת סוכר, מזלפים במרכז הסופגנייה קצפת ומקשטים עם פרוסת חלווה והמון במבה במילוי קרם חלווה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • שוקולד
  • מוצרי מאפה
  • מתכוני קינוחים
  • טיגון בשמן עמוק

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופגניות מושלמות

    סופגניות מושלמות

    135 דקות בינוני
  • סופגניות לבן

    סופגניות לבן

    45 דקות בינוני
  • סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    120 דקות בינוני
  • סופגניות עם שמנת מתוקה

    סופגניות עם שמנת מתוקה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים