שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סופגניות עם לאבנה עיזים

סופגניות עם לאבנה עיזים

תאריך פרסום: 7/1/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

10

מצרכים

1/2 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כוסות מים

להכנת הלאבנה:
3 ליטר יוגורט עיזים
חיתול בד

אופן ההכנה

מכינים את הסופגניות:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח עם שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, על מנת לתת לקמח להשתלט עליהם וכדי שלא תיווצר שלולית שסביבה קמח.
2. לשים כ-10 דקות. הבצק שיתקבל יהיה דביק ונוזלי. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה.

3. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן (כמו לטיגון שניצל). משמנים מעט את קצות האצבעות וקורצים כדורים מהבצק. מניחים בשמן החם ומטגנים 2 דקות מכל צד, עד הזהבה. חשוב לתת מכת חום על אש גבוהה כשמכניסים את הבצק. לאחר מכן להוריד את האש לבינונית-נמוכה, ולתת לה להיטגן כהלכה גם מבפנים (הכי טוב לפתוח אחת ולראות מה קורה בפנים).

4. מוציאים לקערה עם נייר סופג. מצננים.

5. מכינים את הלאבנה: מניחים קערה על השיש ומעליה פורסים יפה חיתול בד טטרה. שופכים את היוגורט על החיתול וקושרים את הקצוות בשתי וערב, לאיטום מוחלט של היוגורט.
6. תולים על וו ומניחים קערה מתחת, שתאגור את הנוזלים.
7. אם בא לכם לאבנה למריחה, לילה אחד יספיק. אם בא לכם כדורי לאבנה, השאירו את החיתול עד אמצע היום שלמחרת.
8. מוציאים מהחיתול לקערה/קופסה ומאחסנים במקרר. מגישים עם זעתר ושמן זית.
9. להגשה על הסופגניות: מעבירים את הגבינה לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזלפים יפה. מפזרים עירית ומזלפים מעט שמן זית.

הערה: אם בא לכם על הגרסה המתוקה, הוסיפו לבצק כף סוכר במקום כפית. לאחר הטיגון טובלים בסוכר וניל או סוכר מתובל בגרדת לימון/תפוז, ואתם בגן עדן!!!!!

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי