דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופגניות קטנות מצופות סוכר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופגניות קטנות מצופות סוכר

סופגניות קטנות מצופות סוכר

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רויטל אמיר
סופגניות קלילות, טריות וטעימות שיעשו שמח גם בחנוכה וגם במהלך השנה כשמתחשק קינוח מתוק וחם *אפשר לוותר על שלב הטיגון ובמקומו לאפות את הסופגניות עד הזהבה.

רכיבים

מנות 50

המתכון הזה נוצר עבור 50 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (חבילה אחת)
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
10  גרם
מלח (1 כפית)
60  מיליליטר
שמן קנולה (1/4 כוס)
50  גרם
חמאה מומסת ולא רותחת
2 
ביצה
360  מיליליטר
מים (1/2 1 – 2 כוסות)
1  כפית
גרידת לימון מגוררת דק
60  מיליליטר
קוניאק (1/4 כוס)
1  כף
תמצית וניל
0  לפי הטעם
סוכר לבן
2  ליטר
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים קמח בקערת המערבל.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים סוכר, ביצים, קליפת תפוז ומערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה.
  • שלב 3

    5 דקות
    תוך כדי הלישה מוסיפים מחצית מכמות המים, את השמן והחמאה (ניתן להמיר את החמאה במרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) המומסת. ממשיכים לערבל, ומוסיפים את המלח והמים שנותרו לפי הצורך (צריך לצאת בצק חלק ולא רך מדי).
  • שלב 4

    60 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    בזמן שמחכים לבצק שיתפח גוזרים ריבועי נייר אפייה ומכינים מגשים או תבניות תנור עליהם מניחים את הסופגניות להתפחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-45 יחידות.
  • שלב 7

    0 דקות
    בזמן שחותכים את הבצק מכסים עם ניילון את הבצק שכבר חתכנו, כדי שלא יתייבש וייווצר קרום.
  • שלב 8

    0 דקות
    מהבצק החתוך מכינים כדורים חלקים (כמו שמכינים קציצות, מכדררים את הכדור ביד, כדי שיהיה חלק עד כמה שאפשר) ומניחים מעל ריבועי נייר האפייה שהכנו. משמנים מעט את תחתית הכדורים, כדי שייפרדו בקלות מהנייר לפני הכניסה לשמן.
  • שלב 9

    30 דקות
    מסדרים את הכדורים על גבי המגשים ומורחים כל כדור במעט שמן עם מברשת, מכסים ביריעת ניילון גדולה ומתפיחים להכפלת נפח כ–30 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר עמוק. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם, לוקחים כף עץ וטובלים את הידית שלה בשמן, אם נוצרות בועות סביב ידית הכף זה סימן שהשמן מוכן לטיגון. שימו לב שהשמן לא רותח מדי אחרת הסופגניות ישחימו מבחוץ ויישאר בצק חי בפנים.
  • שלב 11

    0 דקות
    לוקחים כדור בצק, בעזרת נייר אפייה מרימים ומכניסים לשמן, קודם את הצד העגול (העליון) של הכדור. כך ממלאים את הסיר, שימו לב שיישאר מקום לכדורים לגדול אחרת הסופגניות לא יטוגנו היטב. סוגרים עם מכסה ומטגנים כ-2 עד 3 דקות, עד לקבלת צבע חום זהוב. פותחים את המכסה, הופכים בעזרת כף עץ את הסופגניות ומטגנים ללא מכסה עד לקבלת צבע חום זהוב. אם לא נוצר פס לבן בהיר סביב הסופגנייה זה סימן שהבצק לא תפח מספיק את התפיחה האחרונה שלו. מעבירים למגש עם נייר סופג.
  • שלב 12

    0 דקות
    מכינים קערה עם סוכר. טובלים ומצפים את הסופגניות מכל הצדדים בסוכר.
  • שלב 13

    0 דקות
    אם רוצים, לאחר שהסופגניות התקררו מעט, ממלאים במילוי שאוהבים ומגישים.
סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 1 מתוך 13

מניחים קמח בקערת המערבל.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 2 מתוך 13

מוסיפים סוכר, ביצים, קליפת תפוז ומערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 3 מתוך 13

תוך כדי הלישה מוסיפים מחצית מכמות המים, את השמן והחמאה (ניתן להמיר את החמאה במרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) המומסת. ממשיכים לערבל, ומוסיפים את המלח והמים שנותרו לפי הצורך (צריך לצאת בצק חלק ולא רך מדי).

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 4 מתוך 13

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 5 מתוך 13

בזמן שמחכים לבצק שיתפח גוזרים ריבועי נייר אפייה ומכינים מגשים או תבניות תנור עליהם מניחים את הסופגניות להתפחה.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 6 מתוך 13

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-45 יחידות.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 7 מתוך 13

בזמן שחותכים את הבצק מכסים עם ניילון את הבצק שכבר חתכנו, כדי שלא יתייבש וייווצר קרום.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 8 מתוך 13

מהבצק החתוך מכינים כדורים חלקים (כמו שמכינים קציצות, מכדררים את הכדור ביד, כדי שיהיה חלק עד כמה שאפשר) ומניחים מעל ריבועי נייר האפייה שהכנו. משמנים מעט את תחתית הכדורים, כדי שייפרדו בקלות מהנייר לפני הכניסה לשמן.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 9 מתוך 13

מסדרים את הכדורים על גבי המגשים ומורחים כל כדור במעט שמן עם מברשת, מכסים ביריעת ניילון גדולה ומתפיחים להכפלת נפח כ–30 דקות.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 10 מתוך 13

מחממים שמן בסיר עמוק. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם, לוקחים כף עץ וטובלים את הידית שלה בשמן, אם נוצרות בועות סביב ידית הכף זה סימן שהשמן מוכן לטיגון. שימו לב שהשמן לא רותח מדי אחרת הסופגניות ישחימו מבחוץ ויישאר בצק חי בפנים.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 11 מתוך 13

לוקחים כדור בצק, בעזרת נייר אפייה מרימים ומכניסים לשמן, קודם את הצד העגול (העליון) של הכדור. כך ממלאים את הסיר, שימו לב שיישאר מקום לכדורים לגדול אחרת הסופגניות לא יטוגנו היטב. סוגרים עם מכסה ומטגנים כ-2 עד 3 דקות, עד לקבלת צבע חום זהוב. פותחים את המכסה, הופכים בעזרת כף עץ את הסופגניות ומטגנים ללא מכסה עד לקבלת צבע חום זהוב. אם לא נוצר פס לבן בהיר סביב הסופגנייה זה סימן שהבצק לא תפח מספיק את התפיחה האחרונה שלו. מעבירים למגש עם נייר סופג.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 12 מתוך 13

מכינים קערה עם סוכר. טובלים ומצפים את הסופגניות מכל הצדדים בסוכר.

סופגניות קטנות מצופות סוכר

שלב 13 מתוך 13

אם רוצים, לאחר שהסופגניות התקררו מעט, ממלאים במילוי שאוהבים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ע עופרי כהן

איך זה אמור לתפוח אם אין בזה שמרים?

מערכת בישולים

היי, מדובר בקמח שמרים אסם, זה קמח שהשמרים כבר בפנים, אין צורך לשים גם וגם, זמן התפיחה קצר יותר והוא מאוד נוח לעבודה. לחצי על הרכיב ותראי את תמונת המוצר וכל הרכיבים. חג שמח

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופגניות מושלמות

    סופגניות מושלמות

    135 דקות בינוני
  • סופגניות לבן

    סופגניות לבן

    45 דקות בינוני
  • סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    120 דקות בינוני
  • סופגניות עם שמנת מתוקה

    סופגניות עם שמנת מתוקה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים