דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

(2)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן אגם
הסופגניות הקלאסיות המנצחות שכל כך טעים להכין בבית עם תוספת קרם נוגט מענג. צילום: נופר צור

רכיבים

מנות 14

המתכון הזה נוצר עבור 14 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח (500 גר׳) מניטובה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל
1  כף
שמרים יבשים
0.5  כוס
סוכר לבן (100 גרם)
0.25  כפית
מלח דק
2 
ביצה L
70  גרם
חמאה רכה
1  כוס
חלב (240 מ"ל)
1  כף
תמצית וניל או מחית וניל
1  כפית
ויסקי
1.5  כוסות
סוכר לבן (לגלגול הסופגניות לאחר הטיגון)
1  חבילה
אינסטנט פודינג בטעם נוגט (למלית)
1  כוס
חלב (למלית)
1  מיכל
שמנת מתוקה להקצפה (למלית)
1  ליטר
שמן קנולה (או שמן עמוק - לטיגון)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    בקערת מיקסר מערבבים קמח לבן עם סוכר, שמרים יבשים ומלח.
  • שלב 2

    10 דקות
    מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים 1/2 כוס חלב, חמאה רכה, ביצים ברנדי ווניל. ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את יתרת החלב בזרם איטי, ורק עד שהבצק מתגבש.
  • שלב 3

    10 דקות
    לא למזוג הכל בבת אחת ייתכן והבצק שלכם לא יצטרך את כל הכמות. במידה וצריך למזוג הכל, ואם יש צורך מוסיפים עוד, הבצק אמור לצאת אלסטי, גמיש ומעט דביק.
  • שלב 4

    5 דקות
    מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בקערה.
  • שלב 5

    120 דקות
    מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (אפשר גם לילה קודם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 6

    10 דקות
    מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גר׳ כל כדור, ומניחים את הכדורים על ריבועים קטנים של נייר אפייה על מגש (זה יקל עליכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי לגעת בה ולהוציא לה אויר).
  • שלב 7

    30 דקות
    מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דק׳ עד שהכדורים תפוחים.
  • שלב 8

    10 דקות
    מחממים בסיר גדול שמן עמוק, טמפרטורת השמן צריכה להיות 160 מעלות. ממליצה מאוד לרכוש מד שמן, כך השמן לא חם מדי (ואז הסופגניות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים, או להיפך השמן לא מספיק חם והסופגנייה תספוג המון שמן). אני בודקת אם השמן חם כשאני מכניסה פנימה כף עץ, אם יש בועות סביבה השמן מספיק חם.
  • שלב 9

    5 דקות
    בעזרת נייר האפייה מורידים את הסופגניות לשמן, וכשהן בפנים מושכים את נייר האפייה.
  • שלב 10

    15 דקות
    מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים את הסופגנייה ישירות לקערה עם הסוכר ומגלגלים אותה מכל הצדדים בסוכר.
  • שלב 11

    5 דקות
    מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 12

    5 דקות
    מצננים, מעט ואז בעזרת סכין חדה חורצים פתח קטן בצידה של כל סופגנייה.
  • שלב 13

    5 דקות
    מכינים את הקרם: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים פודינג קרם נוגט, עם שמנת וחלב עד להתייצבות הקרם.
  • שלב 14

    10 דקות
    מעבירים לשק זילוף, עם צנטר חלק או כוכב, ומזלפים קרם לתוך כל אחת מהסופגניות. מגישים טרי! סופגניות אוכלים רק טריות.
סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 1 מתוך 14

בקערת מיקסר מערבבים קמח לבן עם סוכר, שמרים יבשים ומלח.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 2 מתוך 14

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים 1/2 כוס חלב, חמאה רכה, ביצים ברנדי ווניל. ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את יתרת החלב בזרם איטי, ורק עד שהבצק מתגבש.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 3 מתוך 14

לא למזוג הכל בבת אחת ייתכן והבצק שלכם לא יצטרך את כל הכמות. במידה וצריך למזוג הכל, ואם יש צורך מוסיפים עוד, הבצק אמור לצאת אלסטי, גמיש ומעט דביק.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 4 מתוך 14

מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בקערה.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 5 מתוך 14

מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (אפשר גם לילה קודם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 6 מתוך 14

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גר׳ כל כדור, ומניחים את הכדורים על ריבועים קטנים של נייר אפייה על מגש (זה יקל עליכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי לגעת בה ולהוציא לה אויר).

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 7 מתוך 14

מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דק׳ עד שהכדורים תפוחים.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 8 מתוך 14

מחממים בסיר גדול שמן עמוק, טמפרטורת השמן צריכה להיות 160 מעלות. ממליצה מאוד לרכוש מד שמן, כך השמן לא חם מדי (ואז הסופגניות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים, או להיפך השמן לא מספיק חם והסופגנייה תספוג המון שמן). אני בודקת אם השמן חם כשאני מכניסה פנימה כף עץ, אם יש בועות סביבה השמן מספיק חם.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 9 מתוך 14

בעזרת נייר האפייה מורידים את הסופגניות לשמן, וכשהן בפנים מושכים את נייר האפייה.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 10 מתוך 14

מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים את הסופגנייה ישירות לקערה עם הסוכר ומגלגלים אותה מכל הצדדים בסוכר.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 11 מתוך 14

מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר אפייה.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 12 מתוך 14

מצננים, מעט ואז בעזרת סכין חדה חורצים פתח קטן בצידה של כל סופגנייה.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 13 מתוך 14

מכינים את הקרם: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים פודינג קרם נוגט, עם שמנת וחלב עד להתייצבות הקרם.

סופגניות קלאסיות במילוי קרם נוגט

שלב 14 מתוך 14

מעבירים לשק זילוף, עם צנטר חלק או כוכב, ומזלפים קרם לתוך כל אחת מהסופגניות. מגישים טרי! סופגניות אוכלים רק טריות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 4

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ע ענבל

יצא פשוט מעולה

מערכת בישולים

תודה, איזה כיף לשמוע 💕

ל לינה

יש תחליף לברנדי?

מערכת בישולים

היי, ניתן להמיר גם בערק. חג שמח 🌸

ש שירי

שכחתי לשאול, מגלגלים בסוכר או באבקת סוכר ?

מערכת בישולים

היי, כמו שמופיע במתכון, בסוכר רגיל. חג שמח

ש שירי

אם משתמשים השמרים לחים מה הכמות בבקשה ? האם יש לך הצעות לעוד סוגי מילויים ?

מערכת בישולים

היי, ניתן להמיר בשלושים גרם שמרים טריים. ניתן למלא אותן בכל קרם אהוב אחר כמו וניל, שוקולד ועוד. חג שמח 💐

הערה טען עוד

גלו עוד

  • אחר
  • חגיגה
  • חברים
  • בראנץ'
  • עוגיות
  • מטוגנים
  • פינגר פוד
  • ארוחת בוקר
  • מטבח יהודי
  • מוצרי מאפה
  • קינוח עליון
  • קינוחי אינסטנט פודינג

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופגניות מושלמות

    סופגניות מושלמות

    135 דקות בינוני
  • סופגניות לבן

    סופגניות לבן

    45 דקות בינוני
  • סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    120 דקות בינוני
  • סופגניות עם שמנת מתוקה

    סופגניות עם שמנת מתוקה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים