דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

(5)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן אגם
צילום: נופר צור. למרות המראה שלהן מדובר בהחלט בסופגנייה שמאוד קל להכין, ואני חושבת שזה אחד המאפים היפים שראיתי, בשילוב עם פודינג וניל, שלנצח יהיה הקרם האהוב עליי, הסופגנייה הזו היא פשוט חלום! קצת מושחתת, אבל שווה כל ביס

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח קמח מניטובה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל (500 גרם)
1  כף
שמרים יבשים, גדושה
0.5  כוס
סוכר לבן (100 גרם)
0.25  כפית
מלח דק
2 
ביצה בגודל L
60  גרם
חמאה רכה
1  כוס
חלב (240 מ"ל)
1  כף
תמצית וניל או מחית וניל
1  כפית
ברנדי / קוניאק
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל (למילוי)
250  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה (למילוי)
120  מיליליטר
חלב (1 כוס, למילוי)
0.5  ליטר
שמן קנולה (לטיגון)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    2 דקות
    בקערת המיקסר מערבבים קמח לבן עם סוכר, שמרים יבשים ומלח.
  • שלב 2

    5 דקות
    מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים 1/2 כוס חלב, חמאה רכה, ביצים ברנדי ווניל. ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את יתרת החלב בזרם איטי, ורק עד שהבצק מתגבש.
  • שלב 3

    5 דקות
    לא למזוג הכל בבת אחת ייתכן והבצק שלכם לא יצטרך את כל הכמות. במידה וצריך למזוג הכל, ואם יש צורך מוסיפים עוד, הבצק אמור לצאת אלסטי, גמיש ומעט דביק.
  • שלב 4

    1 דקות
    מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בקערה.
  • שלב 5

    120 דקות
    מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (אפשר גם לילה קודם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 6

    1 דקות
    בינתיים גוזרים נייר אפייה לריבועים קטנים, ומניחים אותם על מגש גדול.
  • שלב 7

    5 דקות
    כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן ארוך. על הבצק לא להיות דק מדי וגם לא עבה. משהו בגובה של 2 מ״מ.
  • שלב 8

    5 דקות
    בעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים את המלבן למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון מהחלק הרחב לצר, תוך כדי גלגול הבצק מותחים אותו מעט. מניחים את הקרואסונים על ריבועי נייר האפייה שבמגש. (זה יקל עליכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי לגעת בה ולהוציא לה אויר).
  • שלב 9

    35 דקות
    מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דק׳ עד שהם תפוחים למראה, אם צריך עוד זמן תתנו להם, חשוב מאוד שהסופגניות יהיו תפוחות כמו שצריך
  • שלב 10

    5 דקות
    מחממים בסיר גדול שמן עמוק, טמפרטורת השמן צריכה להיות 160 מעלות ולא יותר.
  • שלב 11

    10 דקות
    ממליצה מאוד לרכוש מד שמן, כך השמן לא חם מדי (ואז הסופגניות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים, או להיפך השמן לא מספיק חם והסופגנייה תספוג המון שמן) אני בודקת אם השמן חם כשאני מכניסה פנימה כף עץ, אם יש בועות סביבה השמן מספיק חם.
  • שלב 12

    10 דקות
    בעזרת נייר האפייה מורידים את הסופגניות לשמן ,וכשהן בפנים מושכים את נייר האפיה החוצה. מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים.
  • שלב 13

    2 דקות
    מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר אפייה. מצננים מעט.
  • שלב 14

    5 דקות
    בינתיים מכינים את הקרם: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת, חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
  • שלב 15

    2 דקות
    בעזרת סכין פותחים כל סופגנייה לרוחב, וממלאים בקרם ומיישרים.
  • שלב 16

    1 דקות
    בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 1 מתוך 16

בקערת המיקסר מערבבים קמח לבן עם סוכר, שמרים יבשים ומלח.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 2 מתוך 16

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים 1/2 כוס חלב, חמאה רכה, ביצים ברנדי ווניל. ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את יתרת החלב בזרם איטי, ורק עד שהבצק מתגבש.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 3 מתוך 16

לא למזוג הכל בבת אחת ייתכן והבצק שלכם לא יצטרך את כל הכמות. במידה וצריך למזוג הכל, ואם יש צורך מוסיפים עוד, הבצק אמור לצאת אלסטי, גמיש ומעט דביק.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 4 מתוך 16

מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בקערה.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 5 מתוך 16

מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (אפשר גם לילה קודם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 6 מתוך 16

בינתיים גוזרים נייר אפייה לריבועים קטנים, ומניחים אותם על מגש גדול.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 7 מתוך 16

כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן ארוך. על הבצק לא להיות דק מדי וגם לא עבה. משהו בגובה של 2 מ״מ.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 8 מתוך 16

בעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים את המלבן למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון מהחלק הרחב לצר, תוך כדי גלגול הבצק מותחים אותו מעט. מניחים את הקרואסונים על ריבועי נייר האפייה שבמגש. (זה יקל עליכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי לגעת בה ולהוציא לה אויר).

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 9 מתוך 16

מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דק׳ עד שהם תפוחים למראה, אם צריך עוד זמן תתנו להם, חשוב מאוד שהסופגניות יהיו תפוחות כמו שצריך

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 10 מתוך 16

מחממים בסיר גדול שמן עמוק, טמפרטורת השמן צריכה להיות 160 מעלות ולא יותר.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 11 מתוך 16

ממליצה מאוד לרכוש מד שמן, כך השמן לא חם מדי (ואז הסופגניות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים, או להיפך השמן לא מספיק חם והסופגנייה תספוג המון שמן) אני בודקת אם השמן חם כשאני מכניסה פנימה כף עץ, אם יש בועות סביבה השמן מספיק חם.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 12 מתוך 16

בעזרת נייר האפייה מורידים את הסופגניות לשמן ,וכשהן בפנים מושכים את נייר האפיה החוצה. מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 13 מתוך 16

מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר אפייה. מצננים מעט.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 14 מתוך 16

בינתיים מכינים את הקרם: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת, חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 15 מתוך 16

בעזרת סכין פותחים כל סופגנייה לרוחב, וממלאים בקרם ומיישרים.

סופגניות קרואסון במילוי קרם פודינג וניל

שלב 16 מתוך 16

בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 12

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ז זקלין

אהבתי מאוד שלחתי לבת שלי שתכין לכולנו

I Inna

👍👍👍👍

ס סיגל

נראה מעולה!

מ ממו ג׳נט ממו

במקום חלב, מים אפשרי ?

מערכת בישולים

היי, עדיף חלב צמחי אחר ולא מים 🌸

ש שירן

כמה מעלות צריך להיות השמן לפני שמכניסים את הסופגנייה?

מערכת בישולים

היי, כמו שכתוב בשלב 10, 160 מעלות 🌸

א אפרת

נראה מעולה ונותן חשק לנסות.. אפשרי להכין את המילוי לעוד סוגי בצק? למה הוא מתאים? תודה

מערכת בישולים

היי, אפשר להשתמש לקרמשניט 🌸

א אירית

האם ניתן להכין יום לפני? יישאר טעים ופריך? לשמור במקרר? תודה

מערכת בישולים

היי, עדיף בחוץ סגור ולא למלא. ביום שאוכלים אותן למלא בקרם 🌸

M MICHAL

האם אפשר לאפות,במקום לטגןם?

מערכת בישולים

היי, במתכון הזה פחות מומלץ 🌸

א אסתי

כן תודה

ע ענת

במה ניתן להחליף את הברנדי או הקוניאק במידה ואין בבית? האם הם הכרחיים או שניתן לוותר עליהם?

מערכת בישולים

היי, אפשר גם ערק, האלכוהול חשוב מאוד כי הוא עוזר בצמצום ספיחת השומן בסופגנייה בזמן הטיגון 🌹

ס סופיה

לא רשום מה המצרכים של המילוי תודה

מערכת בישולים

היי, הם מופיעים ברשימת הרכיבים וגם בשלב 14 בהוראות הכנה של המתכון 🌹

מ מנחם ארז

כוס חלב הוא 240 מיליליטר

מערכת בישולים

היי, זה מה שכתוב במתכון. יום נעים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חלבי
  • חגיגה
  • חברים
  • בראנץ'
  • פינגר פוד
  • מטבח יהודי
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • קינוח עליון
  • מתכוני קינוחים
  • טיגון בשמן עמוק

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופגניות מושלמות

    סופגניות מושלמות

    135 דקות בינוני
  • סופגניות לבן

    סופגניות לבן

    45 דקות בינוני
  • סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

    120 דקות בינוני
  • סופגניות עם שמנת מתוקה

    סופגניות עם שמנת מתוקה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים