המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים בקערה את השמרים ברבע כוס חלב.
במיקסר שמים את הקמח, סוכר, ביצים, יתר החלב, תמצית וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים קלות בוו לישה.
מוסיפים את השמרים ומערבבים כשתי דקות.
מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר.
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כ שעה או עד שמכפיל את נפחו.
חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר ל- 3 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים (כל עיגול כ- 70 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן עמוק ל- 190 מעלות.
מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כשתי דקות עד שהסופגנייה שחומה.
מזליפים לתוך הסופגנייה ריבה טובה מתוצרת בית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0