דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופלה שוקולד מושלם
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופלה שוקולד מושלם

סופלה שוקולד מושלם

(0)
45 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ari ran
הוא אפוי מבחוץ, ומבפנים לח מאוד אבל לא נוזלי. קחו מתכון לסופלה מהאגדות שימלא את הבית בריח שוקולד מתוק.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
80  גרם
חמאה ועוד קצת לשימון התבנית
0.33  כוס
סוכר לבן + 1 כף סוכר נוספת
240  גרם
שוקולד מריר משובח (אני משתמשת בשוקולד עם 65% מוצקי קקאו)
6 
חלמון מביצים גדולות
8 
חלמון מביצים גדולות
0.25  כפית
מלח
1  כף
ליקר (אני השתמשתי בליקר פרלין, אפשר בגרנד מרנייה או לפי הטעם)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

45 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). משמנים בנדיבות כלי חסין אש שמכיל 2 ליטר, בעל שוליים די גבוהים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מפזרים את כף הסוכר על החמאה ומכניסים למקרר או למקפיא.
  • שלב 3

    0 דקות
    ממיסים את השוקולד עם החמאה (אני עושה את זה במיקרו לאט-לאט), להיזהר לא לשרוף את השוקולד. מערבבים למרקם חלק וסמיך.
  • שלב 4

    0 דקות
    בקערת מערבל מקציפים את החלמונים (הצהובים) עם הסוכר, עד לקצף מאוד בהיר, תפוח, סמיך ויציב.
  • שלב 5

    0 דקות
    לא ניתן להקציף את החלמונים יתר על המידה, אז לא לפחד להקציף (בערך 3-4 דק').
  • שלב 6

    0 דקות
    מקפלים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.
  • שלב 7

    0 דקות
    מנקים טוב (עם סבון) את המטרפה ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב.
  • שלב 8

    0 דקות
    עם החלבונים דווקא יש להיזהר מהקצפת יתר, כי הם יתפרקו ויאבדו מהגמישות שלהם.
  • שלב 9

    0 דקות
    מעבירים כרבע מכמות קצף החלבונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מקפלים בעדינות את יתר קצף הביצים, לתוך תערובת השוקולד.
  • שלב 11

    0 דקות
    מעבירים לתבנית המשומנת שמחכה לנו בקירור.
  • שלב 12

    0 דקות
    זמן האפייה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם התנור עצמו וסוג התבנית.
  • שלב 13

    15 דקות
    אני השתמשתי בכלי רחב יחסית ולכן נמוך יותר, ולקח לי בדיוק 15 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    הסופלה אמור להיות אפוי מבחוץ, ומבפנים לח מאוד, אבל לא נוזלי.
  • שלב 15

    0 דקות
    הסופלה אמור לתפוח מעל התבנית. אפשר להוציא את הסופלה מהתנור, לעשות פתח במרכז עם כפית ולהציץ. אם לא מוכן, אפשר להחזיר לתנור.
  • שלב 16

    0 דקות
    מגישים מיד!
סופלה שוקולד מושלם

שלב 1 מתוך 16

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). משמנים בנדיבות כלי חסין אש שמכיל 2 ליטר, בעל שוליים די גבוהים.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 2 מתוך 16

מפזרים את כף הסוכר על החמאה ומכניסים למקרר או למקפיא.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 3 מתוך 16

ממיסים את השוקולד עם החמאה (אני עושה את זה במיקרו לאט-לאט), להיזהר לא לשרוף את השוקולד. מערבבים למרקם חלק וסמיך.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 4 מתוך 16

בקערת מערבל מקציפים את החלמונים (הצהובים) עם הסוכר, עד לקצף מאוד בהיר, תפוח, סמיך ויציב.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 5 מתוך 16

לא ניתן להקציף את החלמונים יתר על המידה, אז לא לפחד להקציף (בערך 3-4 דק').

סופלה שוקולד מושלם

שלב 6 מתוך 16

מקפלים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 7 מתוך 16

מנקים טוב (עם סבון) את המטרפה ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 8 מתוך 16

עם החלבונים דווקא יש להיזהר מהקצפת יתר, כי הם יתפרקו ויאבדו מהגמישות שלהם.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 9 מתוך 16

מעבירים כרבע מכמות קצף החלבונים לתערובת השוקולד ומערבבים.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 10 מתוך 16

מקפלים בעדינות את יתר קצף הביצים, לתוך תערובת השוקולד.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 11 מתוך 16

מעבירים לתבנית המשומנת שמחכה לנו בקירור.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 12 מתוך 16

זמן האפייה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם התנור עצמו וסוג התבנית.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 13 מתוך 16

אני השתמשתי בכלי רחב יחסית ולכן נמוך יותר, ולקח לי בדיוק 15 דקות.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 14 מתוך 16

הסופלה אמור להיות אפוי מבחוץ, ומבפנים לח מאוד, אבל לא נוזלי.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 15 מתוך 16

הסופלה אמור לתפוח מעל התבנית. אפשר להוציא את הסופלה מהתנור, לעשות פתח במרכז עם כפית ולהציץ. אם לא מוכן, אפשר להחזיר לתנור.

סופלה שוקולד מושלם

שלב 16 מתוך 16

מגישים מיד!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • מקור הסיבים
  • מתכוני קינוחים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופלה שוקולד

    סופלה שוקולד

    50 דקות בינוני
  • קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    50 דקות בינוני
  • עוגת סופלה שוקולד

    עוגת סופלה שוקולד

    85 דקות מאתגר
  • סופלה שוקולד חם ומדהים

    סופלה שוקולד חם ומדהים

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים