הינך נמצא כאן

סלט טאבולה של גיל חובב

תיאור המתכון

7.97015
דירוג ממוצע: 8 (67)
דרגת קושי: בינוני
12 מצרכים
20 דקות
הגירסה המובאת כאן עושה שימוש בפתיתי קוסקוס במקום בבורגול. הפתיתים האלה גדולים יותר, שומרים צביונם בסלט והופכים אותו לטעים ו"נגיס" במיוחד
הדפסה

תיאור המתכון

הסלט הנהדר הזה הוא אחת מאבני היסוד של המטבח הערבי. עיקרו הוא שידוך מבורך בין בורגול לבין עשבי תיבול. הגירסה המובאת כאן עושה שימוש בפתיתי קוסקוס ישראלי במקום בבורגול. הפתיתים האלה גדולים יותר מפתיתי קוסקוס רגיל שומרים על צביונם בסלט והופכים אותו לטעים ו"נגיס" במיוחד. שימו לב לפלפל הצהוב המסתתר ברשימת החומרים: ברור שזה יעבוד מצוין גם עם פלפל אדום או ירוק, אבל חגיגת הצבעים שהפלפל הצהוב מארגן תהפוך את הטאבולה שלכם לעוד יותר מוצלח.גיוון - להכנת גרסה הקרובה יותר לזו הערבית המקורית, מוותרים על כל הירקות ובמקומם משתמשים בתועפות של עשבי תיבול קצוצים דק (שמיר, פטרוזיליה וכוסברה זר שלם מכל עשב תיבול). מתבלים בשום, שמן זית, קליפת לימון, מיץ לימון ובצל ירוק. מתקבל סלט הרבה יותר ירוק ולא פחות מופלא.

ניסית את המתכון? איך יצא?

דירוג ממוצע: 8 (67)