דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סלק ובצל אפויים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סלק ובצל אפויים

סלק ובצל אפויים

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
תוספת מרהיבה ועטירת טעמים עם רוטב חמוץ-מתוק שעוטף את הירקות

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
סלק גדולים (בערך 1 ק"ג)
6 
בצל או עד 7 בצלים, עגולים ויפים
0.5  כוס
מיץ לימון
1  כוס
מים
2  כפות
יין אדום
1  כף
חומץ שמפניה
1  כף
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קולפים את הסלקים בקולפן ירקות וחותכים אותם לרבעים. מרחיקים מהבצלים קליפות וקצוות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסדרים את הסלקים ואת הבצלים (השלמים!) לסירוגין בתבנית אפייה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים מיץ לימון, מים, יין וחומץ, ויוצקים מעל הירקות שבתבנית. מטפטפים שמן זית מעל הירקות, ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) במשך כ-60 דקות. מדי פעם פותחים את הכיסוי, ויוצקים בכף גדולה מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית על הירקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    בודקים את הסלקים במזלג, וכאשר הם רכים, מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להזהיב בקצוות.
סלק ובצל אפויים

שלב 1 מתוך 5

קולפים את הסלקים בקולפן ירקות וחותכים אותם לרבעים. מרחיקים מהבצלים קליפות וקצוות.

סלק ובצל אפויים

שלב 2 מתוך 5

מסדרים את הסלקים ואת הבצלים (השלמים!) לסירוגין בתבנית אפייה.

סלק ובצל אפויים

שלב 3 מתוך 5

מערבבים מיץ לימון, מים, יין וחומץ, ויוצקים מעל הירקות שבתבנית. מטפטפים שמן זית מעל הירקות, ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.

סלק ובצל אפויים

שלב 4 מתוך 5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) במשך כ-60 דקות. מדי פעם פותחים את הכיסוי, ויוצקים בכף גדולה מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית על הירקות.

סלק ובצל אפויים

שלב 5 מתוך 5

בודקים את הסלקים במזלג, וכאשר הם רכים, מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להזהיב בקצוות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה ראשונה
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק סלק ירקות ועוף מיוחד וטעים

    מרק סלק ירקות ועוף מיוחד וטעים

    60 דקות בינוני
  • סלט סלק אדום חגיגי

    סלט סלק אדום חגיגי

    40 דקות קל
  • סלט סלק, אננס וגבינת חלומי

    סלט סלק, אננס וגבינת חלומי

    45 דקות קל
  • מרק סלק ועוף

    מרק סלק ועוף

    135 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים