דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סמבוסק חומוס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מירי שגיב
גורמה מהמטבח העיראקי: כיסוני בצק שמרים דקיקים, ממולאים חומוס מתובל

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח לבן
1  כפית
שמרים יבשים
1  כפית
סוכר לבן
0.75  כוס
מים פושרים
0.5  כפית
מלח
2  כפות
שמן צמחי לא שמן זית
0  לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון עמוק
1  כוס
גרגירי חומוס יבשים, מושרים בהרבה מים במשך לילה
0.25  כוס
שמן צמחי לא שמן זית
1 
בצל גדול מאוד, קצוץ
1  כפית
מלח
0.5  כפית
כמון טחון
0.25  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מסננים את החומוס ממי ההשריה, מניחים בסיר ומבשלים בהרבה מים במשך שעתיים לפחות, עד שהם מתרככים מאוד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר נפרד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסננים את החומוס המבושל (שומרים בצד 2 כפות ממי הבישול) ומועכים במזלג.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים למחית החומוס 2 כפות ממי הבישול, את התבלינים ואת הבצל המטוגן עם שמן הטיגון, טועמים ומתקנים את התיבול.
  • שלב 5

    5 דקות
    להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים (ניתן להמיר ל-25 גרם שמרים לחים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) והסוכר ומוסיפים בהדרגה את המים (ייתכן שלא תזדקקו לכל המים).
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים לקערה את המלח והשמן הצמחי, לשים במשך 5 דקות לבצק אחיד.
  • שלב 7

    40 דקות
    מכסים ביריעת ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה ראשונית במשך כ-40 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    כשהבצק תופח ומכפיל את נפחו, לשים שוב במשך כמה דקות, מכסים שוב בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך עוד 40 דקות להכפלת נפח.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.
  • שלב 10

    0 דקות
    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי מ"מ. באמצעות חותכן גדול או כוס בעלת שוליים חדים קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  • שלב 11

    10 דקות
    מניחים במרכז כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית, מקפלים לחצי ליצירת סהרון, צובטים וסוגרים היטב את השוליים. נותנים לסהרונים לנוח במשך 10 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-נמוכה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מטגנים את הסהרונים בחום בינוני של 170 מעלות (בודקים באמצעות הכנסת פיסת בצק לשמן, הבצק צריך להעלות בועות ולצוף תוך 20 שניות) עד הזהבה. הופכים, מזהיבים את הצד השני ומעבירים לנייר סופג.
  • שלב 14

    0 דקות
    מגישים: מומלץ להגיש את הסמבוסק חם עם ביצים חומות, עם חצילים מטוגנים ועם יוגורט או רוויון או עם סלט קצוץ וכוס תה נענע.
סמבוסק חומוס

שלב 1 מתוך 14

מסננים את החומוס ממי ההשריה, מניחים בסיר ומבשלים בהרבה מים במשך שעתיים לפחות, עד שהם מתרככים מאוד.

סמבוסק חומוס

שלב 2 מתוך 14

מחממים שמן בסיר נפרד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.

סמבוסק חומוס

שלב 3 מתוך 14

מסננים את החומוס המבושל (שומרים בצד 2 כפות ממי הבישול) ומועכים במזלג.

סמבוסק חומוס

שלב 4 מתוך 14

מוסיפים למחית החומוס 2 כפות ממי הבישול, את התבלינים ואת הבצל המטוגן עם שמן הטיגון, טועמים ומתקנים את התיבול.

סמבוסק חומוס

שלב 5 מתוך 14

להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים (ניתן להמיר ל-25 גרם שמרים לחים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) והסוכר ומוסיפים בהדרגה את המים (ייתכן שלא תזדקקו לכל המים).

סמבוסק חומוס

שלב 6 מתוך 14

מוסיפים לקערה את המלח והשמן הצמחי, לשים במשך 5 דקות לבצק אחיד.

סמבוסק חומוס

שלב 7 מתוך 14

מכסים ביריעת ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה ראשונית במשך כ-40 דקות.

סמבוסק חומוס

שלב 8 מתוך 14

כשהבצק תופח ומכפיל את נפחו, לשים שוב במשך כמה דקות, מכסים שוב בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך עוד 40 דקות להכפלת נפח.

סמבוסק חומוס

שלב 9 מתוך 14

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.

סמבוסק חומוס

שלב 10 מתוך 14

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי מ"מ. באמצעות חותכן גדול או כוס בעלת שוליים חדים קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

סמבוסק חומוס

שלב 11 מתוך 14

מניחים במרכז כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית, מקפלים לחצי ליצירת סהרון, צובטים וסוגרים היטב את השוליים. נותנים לסהרונים לנוח במשך 10 דקות.

סמבוסק חומוס

שלב 12 מתוך 14

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-נמוכה.

סמבוסק חומוס

שלב 13 מתוך 14

מטגנים את הסהרונים בחום בינוני של 170 מעלות (בודקים באמצעות הכנסת פיסת בצק לשמן, הבצק צריך להעלות בועות ולצוף תוך 20 שניות) עד הזהבה. הופכים, מזהיבים את הצד השני ומעבירים לנייר סופג.

סמבוסק חומוס

שלב 14 מתוך 14

מגישים: מומלץ להגיש את הסמבוסק חם עם ביצים חומות, עם חצילים מטוגנים ועם יוגורט או רוויון או עם סלט קצוץ וכוס תה נענע.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סמבוסק שמרים במילוי גבינה

    סמבוסק שמרים במילוי גבינה

    40 דקות בינוני
  • סמבוסק פטריות

    סמבוסק פטריות

    110 דקות בינוני
  • סמבוסק במילוי בשר

    סמבוסק במילוי בשר

    180 דקות בינוני
  • סמבוסק בג'בן (עם גבינה) - עיראקי

    סמבוסק בג'בן (עם גבינה) - עיראקי

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים