-
שלב 1
0 דקות
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
-
שלב 2
3 דקות
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את הוניל ואת הטחינה ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 4
0 דקות
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים במרית לתוך התערובת, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה,אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח).
-
שלב 5
0 דקות
מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות - לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים.
-
שלב 6
0 דקות
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 3 ס"מ. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגיה. אופים כרבע שעה עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר.
-
שלב 7
0 דקות
מצננים צינון מלא בתנית על רשת.
-
שלב 8
0 דקות
סה"כ מתקבלות כ-50 עוגיות.
כתוב ביקורת