-
שלב 1
3 דקות
מניחים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שהחמאה מבהירה.
-
שלב 2
0 דקות
מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הוניל ומערבלים עד שהם נבלעים בחמאה.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבלים עד שנוצר בצק.
-
שלב 4
60 דקות
מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בנייר נצמד ומאחסנים במקרר ל-60 דקות.
-
שלב 5
60 דקות
מחלקים את הבצק לשניים. מגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא ל-60 דקות.
-
שלב 6
0 דקות
מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות.
-
שלב 7
0 דקות
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
-
שלב 8
0 דקות
מסירים מהגלילים את הניילון ופורסים אותם לפרוסות בעובי ¾ ס"מ.
-
שלב 9
10 דקות
מסדרים את הפרוסות בתבניות, במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו ואופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות במקצת.
-
שלב 10
0 דקות
הקישוט: קוצצים את השוקולד לתוך קערה קטנה המתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרוגל כחצי דקה. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מזלפים את השוקולד על העוגיות, או טובלים בו את קצות העוגיות.
-
שלב 11
30 דקות
מעבירים למקרר ל-30 דקות, או עד שהשוקולד מתקשה, ומאחסנים במכל אטום בטמפרטורת החדר.
כתוב ביקורת