דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת אגוזים וקצפת לפסח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת אגוזים וקצפת לפסח

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

(0)
250 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת אגוזים מהודרת וכשרה לפסח, עם קצפת עשירה וציפוי שוקולד מריר. קינוח מרשים וטעים לארוחות החג.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.75  כוס
קמח מצה דק מאוד
1  כפית
אבקת אפייה
1  כוס
אגוזי מלך טחונים דק
1.5  כוסות
אגוזי לוז קצוצים גס
6 
ביצה מופרדות
1  קורט
מלח
1.5  כוסות
סוכר לבן
1  כף
שמן קנולה
1  כף
מיץ לימון
2  כפות
ברנדי / קוניאק
1.5  מיכלים
שמנת מתוקה
1  כף
אבקת סוכר
100  גרם
שוקולד מריר
1  כף
מים
1  כף
שמן קנולה להוספת ברק לציפוי
0.33  חבילה
מרגרינה רכה
10  גרם
מרגרינה לשימון התבנית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

250 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים היטב את קמח המצות עם אבקת האפייה. מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים יחד עם מלח וחצי כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקציפים בנפרד לקציפה אוורירית את החלמונים יחד עם כוס סוכר, תוך טפטוף השמן ומיץ הלימון.
  • שלב 5

    0 דקות
    מבליעים בתנועות קיפול רחבות את החלמונים המוקצפים בקצף החלבונים וממשיכים להבליע בהדרגה גם את תערובת הקמח ואת הברנדי, לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 6

    50 דקות
    יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ-50 דקות ומצננים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה.
  • שלב 8

    180 דקות
    משטחים את הקצפת על פני העוגה הקרה, מיישרים ומכניסים למקרר ל-180 דקות לפחות.
  • שלב 9

    0 דקות
    בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם המים ומסירים מהלהבה. מוסיפים את השמן, מערבבים ומצננים מעט.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד להמסה.
  • שלב 11

    0 דקות
    יוצקים את השוקולד בעודו נוזלי על השמנת ומנענעים את התבנית כך שכל פני העוגה יתכסו בשכבה אחידה של שוקולד. שומרים את העוגה במקרר.
  • שלב 12

    0 דקות
    הערה* לפני כל פריסה של העוגה יש לטבול את להב הסכין בכוס מים חמים כדי שציפוי השוקולד לא ייסדק תוך כדי החיתוך.
עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 1 מתוך 12

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 2 מתוך 12

מערבבים היטב את קמח המצות עם אבקת האפייה. מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 3 מתוך 12

בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים יחד עם מלח וחצי כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 4 מתוך 12

מקציפים בנפרד לקציפה אוורירית את החלמונים יחד עם כוס סוכר, תוך טפטוף השמן ומיץ הלימון.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 5 מתוך 12

מבליעים בתנועות קיפול רחבות את החלמונים המוקצפים בקצף החלבונים וממשיכים להבליע בהדרגה גם את תערובת הקמח ואת הברנדי, לקבלת תערובת אחידה.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 6 מתוך 12

יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ-50 דקות ומצננים היטב.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 7 מתוך 12

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 8 מתוך 12

משטחים את הקצפת על פני העוגה הקרה, מיישרים ומכניסים למקרר ל-180 דקות לפחות.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 9 מתוך 12

בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם המים ומסירים מהלהבה. מוסיפים את השמן, מערבבים ומצננים מעט.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 10 מתוך 12

מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד להמסה.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 11 מתוך 12

יוצקים את השוקולד בעודו נוזלי על השמנת ומנענעים את התבנית כך שכל פני העוגה יתכסו בשכבה אחידה של שוקולד. שומרים את העוגה במקרר.

עוגת אגוזים וקצפת לפסח

שלב 12 מתוך 12

הערה* לפני כל פריסה של העוגה יש לטבול את להב הסכין בכוס מים חמים כדי שציפוי השוקולד לא ייסדק תוך כדי החיתוך.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים