דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת בבקה שוקולדית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת בבקה שוקולדית

עוגת בבקה שוקולדית

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ליהי עראסי
עוגת שמרים מרשימה במילוי שוקולד ונוגט. פשוט מושלמת לאירוח ולקינוח

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
80  גרם
סוכר לבן
2 
ביצה
120  מיליליטר
חלב
100  מיליליטר
שמנת מתוקה
100  גרם
חמאה רכה
1  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
מים
100  גרם
חמאה
100  גרם
שוקולד מריר קצוץ
4  כפות
אבקת שוקו ללא סוכר
100  גרם
סוכר חום
1  קורט
קינמון
150  גרם
חמאה רכה
60  גרם
קקאו
60  גרם
שוקולד צ'יפס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים מראש את סירופ הסוכר לזיגוג העוגה אחרי האפייה: מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מלח, סוכר ומערבבים עם כף לפיזור אחיד.
  • שלב 3

    6 דקות
    מוסיפים נוזלים - ביצים, מים ושמנת ולשים 6 דקות עד קבלת בצק דביק יחסית.
  • שלב 4

    4 דקות
    משלבים בהדרגה חמאה רכה ולשים עוד 4 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מגבירים את מהירות הלישה למקסימום וממתינים עד שהבצק ייאסף מהדפנות סביב וו המיקסר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות. הבצק צריך להיות שומני אך לא דביק.
  • שלב 7

    0 דקות
    אוספים לכדור, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר חצי שעה עד שמתחילים לראות שהבצק תופח יפה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכסים ומעבירים למקרר לילה שלם להתפחה איטית.
  • שלב 9

    0 דקות
    ממיסים יחד שוקולד וחמאה על באן מרי או מיקרוגל, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • שלב 11

    0 דקות
    מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (בקערה עם מרית) חמאה רכה עם נוגט ושומרים בצד לשימוש.
  • שלב 12

    0 דקות
    לאחר התפחה - חשוב לעבוד עם הבצק קר מהמקרר ובטמפרטורת חדר ממוזג והכי חשוב בזריזות! מממלאים את הבבקה: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 5 מ"מ. מורחים בעלה אחד את תערובת השוקולד ואת העלה השני בממרח הנוגט ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים כל עלה לרולדה.
  • שלב 13

    0 דקות
    קולעים בורג משתי הרולדות ומעצבים לעיגול. מעבירים לתבנית בבקה בקוטר 24 או 26. מכסים ומתפיחים בשנית להכפלת הנפח.
  • שלב 14

    0 דקות
    לאחר ההתפחה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי/פניני שוקולד מעל.
  • שלב 15

    50 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.
  • שלב 16

    0 דקות
    מצננים מעט ומזגגים בסירופ סוכר.
עוגת בבקה שוקולדית

שלב 1 מתוך 16

מכינים מראש את סירופ הסוכר לזיגוג העוגה אחרי האפייה: מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 2 מתוך 16

שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מלח, סוכר ומערבבים עם כף לפיזור אחיד.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 3 מתוך 16

מוסיפים נוזלים - ביצים, מים ושמנת ולשים 6 דקות עד קבלת בצק דביק יחסית.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 4 מתוך 16

משלבים בהדרגה חמאה רכה ולשים עוד 4 דקות.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 5 מתוך 16

מגבירים את מהירות הלישה למקסימום וממתינים עד שהבצק ייאסף מהדפנות סביב וו המיקסר.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 6 מתוך 16

מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות. הבצק צריך להיות שומני אך לא דביק.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 7 מתוך 16

אוספים לכדור, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר חצי שעה עד שמתחילים לראות שהבצק תופח יפה.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 8 מתוך 16

מכסים ומעבירים למקרר לילה שלם להתפחה איטית.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 9 מתוך 16

ממיסים יחד שוקולד וחמאה על באן מרי או מיקרוגל, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 10 מתוך 16

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצננים לטמפרטורת החדר.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 11 מתוך 16

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (בקערה עם מרית) חמאה רכה עם נוגט ושומרים בצד לשימוש.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 12 מתוך 16

לאחר התפחה - חשוב לעבוד עם הבצק קר מהמקרר ובטמפרטורת חדר ממוזג והכי חשוב בזריזות! מממלאים את הבבקה: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 5 מ"מ. מורחים בעלה אחד את תערובת השוקולד ואת העלה השני בממרח הנוגט ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים כל עלה לרולדה.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 13 מתוך 16

קולעים בורג משתי הרולדות ומעצבים לעיגול. מעבירים לתבנית בבקה בקוטר 24 או 26. מכסים ומתפיחים בשנית להכפלת הנפח.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 14 מתוך 16

לאחר ההתפחה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי/פניני שוקולד מעל.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 15 מתוך 16

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.

עוגת בבקה שוקולדית

שלב 16 מתוך 16

מצננים מעט ומזגגים בסירופ סוכר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אחר הצהריים
  • מתכוני קינוחים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים