דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת בשר ספרדית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת בשר ספרדית

עוגת בשר ספרדית

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
אין שולחן חג ספרדי-בלקני בלי מאפה בשר. לרוב מדובר בסוג של בורקס אישי או משפחתי. כאן יצרנו עוגה של ממש. השילוב בין הבצק הפריך למלית הבשר העסיסית עובד מצוין

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.25  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.25  כפית
מלח
200  גרם
מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1 
ביצה
0.25  כוס
מים
4  כפות
שמן קנולה
2 
בצל ירוק
0.5  קילוגרם
בשר בקר טחון טחון
0.5  כוס
פטרוזיליה קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
50  גרם
צנוברים קלויים
1 
ביצה
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל טחון
0.5  כפית
אגוז מוסקט טחון טחון
1  כף
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח
1 
חלמון טרוף עם קורט מלח, להברשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: שמים קמח, מרגרינה ומלח בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
  • שלב 2

    0 דקות
    עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-60 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית 7 דקות עד להזהבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר הופך פירורי ומשנה את צבעו. מוסיפים עשבי תיבול ומסירים מהכיריים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים פירורי לחם וצנוברים, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים ביצה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ואבקת מרק ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לשליש ושני שליש. מרדדים את החלק הגדול לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית עד גובה 4 ס"מ. מפזרים את מלית הבשר על הבצק ומיישרים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדדים את השליש הנותר לעיגול בקוטר 25 ס"מ, מניחים מעל המלית ומחברים את שני חלקי הבצק על ידי צביטות. חותכים את הבצק המיותר. מברישים בביצה וחותכים ארובה (בקוטר של 1 ס"מ) בחלקו העליון של הבצק כדי לאפשר שחרור אדים במהלך האפייה.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופים כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומוכן. מגישים חם.
  • שלב 10

    0 דקות
    טיפ: אם לא מגישים מיד, שומרים במקרר עד 3 ימים ומחממים 15 דקות בתנור חם.
עוגת בשר ספרדית

שלב 1 מתוך 10

מכינים את הבצק: שמים קמח, מרגרינה ומלח בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.

עוגת בשר ספרדית

שלב 2 מתוך 10

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-60 דקות.

עוגת בשר ספרדית

שלב 3 מתוך 10

מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית 7 דקות עד להזהבה.

עוגת בשר ספרדית

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר הופך פירורי ומשנה את צבעו. מוסיפים עשבי תיבול ומסירים מהכיריים.

עוגת בשר ספרדית

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים פירורי לחם וצנוברים, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים ביצה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ואבקת מרק ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

עוגת בשר ספרדית

שלב 6 מתוך 10

מחממים תנור ל-180 מעלות.

עוגת בשר ספרדית

שלב 7 מתוך 10

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לשליש ושני שליש. מרדדים את החלק הגדול לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית עד גובה 4 ס"מ. מפזרים את מלית הבשר על הבצק ומיישרים.

עוגת בשר ספרדית

שלב 8 מתוך 10

מרדדים את השליש הנותר לעיגול בקוטר 25 ס"מ, מניחים מעל המלית ומחברים את שני חלקי הבצק על ידי צביטות. חותכים את הבצק המיותר. מברישים בביצה וחותכים ארובה (בקוטר של 1 ס"מ) בחלקו העליון של הבצק כדי לאפשר שחרור אדים במהלך האפייה.

עוגת בשר ספרדית

שלב 9 מתוך 10

אופים כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומוכן. מגישים חם.

עוגת בשר ספרדית

שלב 10 מתוך 10

טיפ: אם לא מגישים מיד, שומרים במקרר עד 3 ימים ומחממים 15 דקות בתנור חם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • חגיגה
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים