דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה אלפחורס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה אלפחורס

עוגת גבינה אלפחורס

(1)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת גבינה על בסיס שכבת פירורים, עם נגיעות קלות של ריבת חלב

רכיבים

מנות 14

המתכון הזה נוצר עבור 14 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
פתי בר קרמל שבור דק
100  גרם
חמאה
2  כפות
אבקת סוכר
2  גביעים
גבינה 9%
1  גביע
גבינה לבנה רכה 5%
2  גביעים
שמנת חמוצה
4 
ביצה מידה L
2  כפות
קוקוס טחון
200  גרם
ריבת חלב איכותית
1  שקית
פודינג אינסטנט בטעם וניל בטעם ריבת חלב, אסם
1  כוס
חלב
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    הכנת שכבת הפירורים: ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר ואת אבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    הכנת שכבת הגבינות: מחממים תנור ל-160 מעלות, ושמים בתוכו תבנית עם מים רותחים (ממלאים מים עד גובה אמצע התבנית). לתוך תבנית המים אנו נכניס בהמשך את תבנית העוגה, כך שמומלץ לבדוק שתבנית העוגה אכן נכנסת במלואה לתוך התבנית עם המים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר והשמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים את הביצים בנפרד, ומוסיפים אותן למסת הגבינות לאט, עד שכל הביצים נטמעות במסה.
  • שלב 5

    0 דקות
    בעזרת כפית, מוסיפים את ריבת החלב לתערובת הגבינות והביצים, ומקפלים בעדינות פנימה (רצוי שזה יהיה לא אחיד).
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים מהמקפיא את התבנית עם שכבת הפתי בר, ועוטפים אותה בנייר כסף לאורך כל צדדיה. כך כאשר נשים את התבנית של הפתי בר בתבנית הבן מרי עם המים, לא יכנסו מים לתוך תבנית הפתי בר.
  • שלב 7

    70 דקות
    יוצקים את תערובת הגבינות מעל הבסיס של הפתי בר, ומכניסים לאפייה של 60-70 דקות (עד לקבלת עוגה יציבה אך רוטטת במרכזה).
  • שלב 8

    240 דקות
    מכניסים למקרר ל-240 דקות לפחות (מומלץ להשאיר למשך לילה שלם).
  • שלב 9

    0 דקות
    הכנת הציפוי: מקציפים את המרכיבים לציפוי בעזרת מיקסר, במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, ומעבירים לשק זילוף (אפשר גם ללא צנתר). זולפים בהיקף העליון של העוגה. בתיאבון!
עוגת גבינה אלפחורס

שלב 1 מתוך 9

הכנת שכבת הפירורים: ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר ואת אבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 2 מתוך 9

הכנת שכבת הגבינות: מחממים תנור ל-160 מעלות, ושמים בתוכו תבנית עם מים רותחים (ממלאים מים עד גובה אמצע התבנית). לתוך תבנית המים אנו נכניס בהמשך את תבנית העוגה, כך שמומלץ לבדוק שתבנית העוגה אכן נכנסת במלואה לתוך התבנית עם המים.

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 3 מתוך 9

מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר והשמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 4 מתוך 9

מערבבים את הביצים בנפרד, ומוסיפים אותן למסת הגבינות לאט, עד שכל הביצים נטמעות במסה.

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 5 מתוך 9

בעזרת כפית, מוסיפים את ריבת החלב לתערובת הגבינות והביצים, ומקפלים בעדינות פנימה (רצוי שזה יהיה לא אחיד).

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 6 מתוך 9

מוציאים מהמקפיא את התבנית עם שכבת הפתי בר, ועוטפים אותה בנייר כסף לאורך כל צדדיה. כך כאשר נשים את התבנית של הפתי בר בתבנית הבן מרי עם המים, לא יכנסו מים לתוך תבנית הפתי בר.

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 7 מתוך 9

יוצקים את תערובת הגבינות מעל הבסיס של הפתי בר, ומכניסים לאפייה של 60-70 דקות (עד לקבלת עוגה יציבה אך רוטטת במרכזה).

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 8 מתוך 9

מכניסים למקרר ל-240 דקות לפחות (מומלץ להשאיר למשך לילה שלם).

עוגת גבינה אלפחורס

שלב 9 מתוך 9

הכנת הציפוי: מקציפים את המרכיבים לציפוי בעזרת מיקסר, במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, ומעבירים לשק זילוף (אפשר גם ללא צנתר). זולפים בהיקף העליון של העוגה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים