המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משמנים תבנית (אני השתמשתי בתבנית קוגלהוף אבל בהחלט אפשרי גם בתבנית 26 רגילה), ומחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את הדובדבנים החתוכים עם היין בקערה קטנה, ומניחים בצד.
במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל.
מוסיפים לסירוגין את הקמח ויוגורט העיזים. מוסיפים את גבינת הכנען וממשיכים לערבל רק עד לאיחוד החומרים.
מסננים את הדובדבנים מהנוזלים, אם מכינים בתבנית קוגלהוף - לוקחים חופן קטן ומפזרים תחילה בתחתית התבנית, ואת השאר מוסיפים לתערובת. משטחים לתבנית ואופים כ-45 דקות לערך עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
אפשר להשאיר את העוגה כך, ואפשר להכין ציפוי (ממליצה בחום) בקלי קלות.
מוסיפים 3 כפות אבקת סוכר וסוחטים טיפות לימון ומערבבים, כל פעם קצת רק עד שמגיעים למרקם משחתי. שופכים על העוגה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0