דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

(0)
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
עוגת גבינה נהדרת ומרשימה. מתאימה במיוחד לחג השבועות אבל תתקבל בברכה בכל ימי השנה

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
פתיבר קלאסי
100  גרם
חמאה מומסת
1  כף
קקאו
2  כפות
סוכר לבן
2  גביעים
גבינה לבנה רכה 9%
2  גביעים
גבינה 9%
1  כוס
סוכר לבן
1  כפית
תמצית וניל
0  לפי הטעם
מלח
5 
ביצה בטמפרטורת החדר
0.25  כוס
קמח
150  גרם
שוקולד מריר קצוץ
125  מיליליטר
שמנת מתוקה
10 
תות שדה מעובדים
1  כף
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערת המיקסר שמים חמאה מומסת, קקאו וסוכר חום כהה על מהירות בינונית, עד שנוצרת תערובת פירורית.
  • שלב 3

    0 דקות
    את פירורי הביסקוויטים הלחים מהדקים לתחתית התבנית המשומנת.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופים את תחתית העוגה בתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפ' החדר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
  • שלב 6

    0 דקות
    בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח, וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי שטורפים את הבלילה בין הוספת הביצים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים לבלילה את הקמח, וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 9

    0 דקות
    יוצקים את תערובת הגבינה על הקלתית האפויה, ומחזירים את התבנית לתנור לאפייה נוספת במשך כ- 60 דקות . העוגה מוכנה כאשר היא תופחת, מזהיבה ומעט רוטטת בחלק המרכזי שלה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לצינון במקרר במשך 5 שעות לפחות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומורידים מן האש. מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. את גנאש השוקולד יוצקים על גבי העוגה ומיישרים בעדינות. מאפשרים לו לזלוג מעט לדפנות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מחזירים את העוגה למקרר, ומצננים.
עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 1 מתוך 12

בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 2 מתוך 12

בקערת המיקסר שמים חמאה מומסת, קקאו וסוכר חום כהה על מהירות בינונית, עד שנוצרת תערובת פירורית.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 3 מתוך 12

את פירורי הביסקוויטים הלחים מהדקים לתחתית התבנית המשומנת.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 4 מתוך 12

אופים את תחתית העוגה בתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפ' החדר.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 5 מתוך 12

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 6 מתוך 12

בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח, וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 7 מתוך 12

מוסיפים לקערה את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי שטורפים את הבלילה בין הוספת הביצים.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 8 מתוך 12

מוסיפים לבלילה את הקמח, וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 9 מתוך 12

יוצקים את תערובת הגבינה על הקלתית האפויה, ומחזירים את התבנית לתנור לאפייה נוספת במשך כ- 60 דקות . העוגה מוכנה כאשר היא תופחת, מזהיבה ומעט רוטטת בחלק המרכזי שלה.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 10 מתוך 12

מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לצינון במקרר במשך 5 שעות לפחות.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 11 מתוך 12

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומורידים מן האש. מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. את גנאש השוקולד יוצקים על גבי העוגה ומיישרים בעדינות. מאפשרים לו לזלוג מעט לדפנות.

עוגת גבינה בציפוי שוקולד ותותים

שלב 12 מתוך 12

מחזירים את העוגה למקרר, ומצננים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים