דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה וחמוציות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה וחמוציות

עוגת גבינה וחמוציות

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת גבינה עם שכבת חמוציות על בסיס פירורים. שילוב של מרקם פריך, עם שכבת גבינה רכה ומתוקה, עם חמצמצות הפרי, שלבסוף יוצרים עוגה נהדרת

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
פתיבר קלאסי קרמל, שבור דק, אסם
100  גרם
חמאה
3  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל אסם
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.5  כוס
חלב
5 
ביצה
2  גביעים
גבינה לבנה רכה 5%
250  גרם
גבינת ריקוטה
1  גביע
שמנת חמוצה 9%
1  כוס
סוכר לבן
3  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל אסם
3  כפות
קמח תירס
1  קורט
מלח
100  גרם
חמוציות יבשות
150  גרם
חמוציות קפואות
4  כפות
סוכר לבן
0.25  כוס
מים
0.5 
לימון מיץ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם ארבע כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
  • שלב 2

    0 דקות
    הכנת הבסיס: ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית, מס' 26, ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת המלית: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח, כאשר הקצף יציב מאוד מעבירים אותו לקערה גדולה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים. מוסיפים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כ-90 דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
  • שלב 10

    0 דקות
    הכנת רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמוציות, הסוכר, המים ומיץ הלימון, עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.
  • שלב 11

    0 דקות
    הכנת הציפוי: יוצקים לקערה את השמנת המתוקה והחלב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • שלב 12

    0 דקות
    מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד, ושופכים עליו את הרוטב חמוציות (כשהוא קר).
  • שלב 13

    0 דקות
    מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות. בתיאבון!
עוגת גבינה וחמוציות

שלב 1 מתוך 13

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם ארבע כוסות מים רותחים ליצירת לחות.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 2 מתוך 13

הכנת הבסיס: ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית, מס' 26, ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 3 מתוך 13

הכנת המלית: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 4 מתוך 13

מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח, כאשר הקצף יציב מאוד מעבירים אותו לקערה גדולה.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 5 מתוך 13

מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 6 מתוך 13

מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים. מוסיפים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 7 מתוך 13

מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 8 מתוך 13

מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כ-90 דקות.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 9 מתוך 13

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 10 מתוך 13

הכנת רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמוציות, הסוכר, המים ומיץ הלימון, עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 11 מתוך 13

הכנת הציפוי: יוצקים לקערה את השמנת המתוקה והחלב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 12 מתוך 13

מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד, ושופכים עליו את הרוטב חמוציות (כשהוא קר).

עוגת גבינה וחמוציות

שלב 13 מתוך 13

מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים