דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה וצימוקים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה וצימוקים

עוגת גבינה וצימוקים

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת גבינה מרשימה ומושקעת מבצק פריך עם צימוקים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
150  גרם
חמאה
2 
חלמון
4  כפות
אבקת סוכר
1  כפית
גרידת לימון
1  קורט
מלח
2  כפות
שמנת חמוצה
1 
ביצה
625  מיליליטר
גבינה לבנה 5%
2 
חלמון
0.67  כוס
סוכר לבן
2  כפות
קמח לבן
1  כפית
מיץ לימון
1  כפית
גרידת לימון
1  חבילה
סוכר וניל
0.5  כוס
צימוקים
4 
חלבון ביצה
1  קורט
מלח
1.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
150  גרם
חמאה
2 
חלמון
4  כפות
אבקת סוכר
1  כפית
גרידת לימון
1  קורט
מלח
2  כפות
שמנת חמוצה
1 
ביצה
625  מיליליטר
גבינה לבנה 5%
2 
חלמון
0.67  כוס
סוכר לבן
2  כפות
קמח לבן
1  כפית
מיץ לימון
1  כפית
גרידת לימון
1  בר
סוכר וניל
0.5  כוס
צימוקים
4 
חלבון ביצה
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה ולשים - "מפוררים" בין הידיים - לתערובת פירורים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את החלמונים, הסוכר, גרירת הלימון, מלח והשמנת, לשים מהר עד לקבלת בצק אחיד (ככל שלשים את הבצק מהר יותר, הבצק יהיה פריך יותר).
  • שלב 3

    0 דקות
    צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה 190, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  • שלב 5

    0 דקות
    משטחים בתבנית שלושת רבעי מכמות הבצק, בשכבה אחידה, מחוררים במזלג את הבצק ב-3-4 מקומות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מנמיכים את חום התנור לחום בינוני-נמוך 170, אופים במשך 10 דקות (אפייה למחצה) ומצננים.
  • שלב 7

    0 דקות
    להכנת המלית: שמים את הגבינה המסוננת בקערה, מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מקציפים את 4 החלבונים וקורט מלח לקצף מבריק ויציב ומבליעים את הקצף בתערובת הגבינה.
  • שלב 9

    0 דקות
    משטחים את המלית על הבצק האפוי למחצה בשכבה אחידה.
  • שלב 10

    0 דקות
    קישוט העוגה: מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח לעלה עגול כקוטר התבנית.
  • שלב 11

    0 דקות
    בעזרת רשת מיוחדת (את הרשת ניתן לקנות בחנויות כלים ובחנויות לאביזרי מטבח ואפייה) קורצים בעלה דוגמה ומכסים את הגבינה.
  • שלב 12

    0 דקות
    אם אין רשת, אפשר לחתוך מעל הבצק רצועות דקות ולסדר אותן שתי וערב על הגבינה.
  • שלב 13

    0 דקות
    בשני המקרים, מברישים את "רשת" הבצק, או את רצועות הבצק, בביצה טרופה עם כפית מים.
  • שלב 14

    0 דקות
    אופים את העוגה כ-35 דקות בחום של 170 מעלות, או עד להזהבה יפה של הבצק.
עוגת גבינה וצימוקים

שלב 1 מתוך 14

שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה ולשים - "מפוררים" בין הידיים - לתערובת פירורים.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 2 מתוך 14

מוסיפים את החלמונים, הסוכר, גרירת הלימון, מלח והשמנת, לשים מהר עד לקבלת בצק אחיד (ככל שלשים את הבצק מהר יותר, הבצק יהיה פריך יותר).

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 3 מתוך 14

צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 4 מתוך 14

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה 190, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 5 מתוך 14

משטחים בתבנית שלושת רבעי מכמות הבצק, בשכבה אחידה, מחוררים במזלג את הבצק ב-3-4 מקומות.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 6 מתוך 14

מנמיכים את חום התנור לחום בינוני-נמוך 170, אופים במשך 10 דקות (אפייה למחצה) ומצננים.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 7 מתוך 14

להכנת המלית: שמים את הגבינה המסוננת בקערה, מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 8 מתוך 14

מקציפים את 4 החלבונים וקורט מלח לקצף מבריק ויציב ומבליעים את הקצף בתערובת הגבינה.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 9 מתוך 14

משטחים את המלית על הבצק האפוי למחצה בשכבה אחידה.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 10 מתוך 14

קישוט העוגה: מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח לעלה עגול כקוטר התבנית.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 11 מתוך 14

בעזרת רשת מיוחדת (את הרשת ניתן לקנות בחנויות כלים ובחנויות לאביזרי מטבח ואפייה) קורצים בעלה דוגמה ומכסים את הגבינה.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 12 מתוך 14

אם אין רשת, אפשר לחתוך מעל הבצק רצועות דקות ולסדר אותן שתי וערב על הגבינה.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 13 מתוך 14

בשני המקרים, מברישים את "רשת" הבצק, או את רצועות הבצק, בביצה טרופה עם כפית מים.

עוגת גבינה וצימוקים

שלב 14 מתוך 14

אופים את העוגה כ-35 דקות בחום של 170 מעלות, או עד להזהבה יפה של הבצק.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים