המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס"מ, או תבנית בקוטר 24 ס"מ (העוגה תצא מעט נמוכה יותר)
להכנת הקרם לימון: הקרם מצריך 4-5 שעות קירור, ניתן להכין יום לפני. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ לימון, גרידת לימון ומחצית מ-3/4 כוס הסוכר. בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ. שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי.
מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים 30 גרם חמאה, וטורפים עד להסמכת הקרם. אל תתייאשו, זה קורה.
מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, מצמידים ניילון נצמד או שקית כריכים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.
להכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הפתיבר לפירורים דקים. מערבבים יחד עם 110 גרם חמאה מומסת. אם יש צורך והפירורים לא מספיק יציבים עם כמות החמאה מוסיפים עוד חמאה מומסת. משמנים היטב את התבנית בחמאה ומדביקים את הפירורים לתחתית ולשוליים עד הסוף. מכניסים למקפיא לקירור של 30 דקות.
להכנת המלית: מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם 1/2 כוס סוכר ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת שמנת, ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה. מעבירים חצי מהמלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף.
מוסיפים שכבה של קרם לימון ומפזרים מעל אוכמניות טריות, מכסים בעוד שכבה של קרם עד קצה התבנית, ממש עד הסוף, עד כיסוי הפתיבר. מכניסים את העוגה לקירור של לילה לפחות. הופכים את העוגה על צלחת רחבה, מורידים את החלק העליון של התבנית ואז מסירים את החלק התחתון המתפרק.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0