דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה לימונית הפוכה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה לימונית הפוכה

עוגת גבינה לימונית הפוכה

(0)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מיס פטל
מתכון של קרן אגם לעוגת גבינה באיזון טעמים מתוקים וחמצמצים בין מלית גבינה עם טעמי לימון לקרם לימוני עשיר

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
פתיבר קלאסי
110  גרם
חמאה
0.5  כוס
מיץ לימון סחוט טרי (120 מ"ל)
0.75  כוס
סוכר לבן (150 גרם)
2 
ביצה L
1  כפית
גרידת לימון
50  גרם
קורנפלור (1/3 כוס+כף)
30  גרם
חמאה
2  מיכלים
שמנת מתוקה להקצפה (500 גרם)
1  גביע
שמנת חמוצה 15% ומעלה (200 גרם)
0.5  כוס
סוכר לבן (100 גרם)
1  חבילה
פודינג בטעם פאי גבינה לימון 12*75גרם
500  גרם
גבינה לבנה רכה 9%
125  גרם
גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
0.33  כוס
פירות יער (כחופן להגשה) לא חובה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס"מ, או תבנית בקוטר 24 ס"מ (העוגה תצא מעט נמוכה יותר)
  • שלב 2

    10 דקות
    להכנת הקרם לימון: הקרם מצריך 4-5 שעות קירור, ניתן להכין יום לפני. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ לימון, גרידת לימון ומחצית מ-3/4 כוס הסוכר. בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ. שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי.
  • שלב 3

    5 דקות
    מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים 30 גרם חמאה, וטורפים עד להסמכת הקרם. אל תתייאשו, זה קורה.
  • שלב 4

    1 דקות
    מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, מצמידים ניילון נצמד או שקית כריכים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.
  • שלב 5

    10 דקות
    להכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הפתיבר לפירורים דקים. מערבבים יחד עם 110 גרם חמאה מומסת. אם יש צורך והפירורים לא מספיק יציבים עם כמות החמאה מוסיפים עוד חמאה מומסת. משמנים היטב את התבנית בחמאה ומדביקים את הפירורים לתחתית ולשוליים עד הסוף. מכניסים למקפיא לקירור של 30 דקות.
  • שלב 6

    5 דקות
    להכנת המלית: מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם 1/2 כוס סוכר ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת שמנת, ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה. מעבירים חצי מהמלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף.
  • שלב 7

    5 דקות
    מוסיפים שכבה של קרם לימון ומפזרים מעל אוכמניות טריות, מכסים בעוד שכבה של קרם עד קצה התבנית, ממש עד הסוף, עד כיסוי הפתיבר. מכניסים את העוגה לקירור של לילה לפחות. הופכים את העוגה על צלחת רחבה, מורידים את החלק העליון של התבנית ואז מסירים את החלק התחתון המתפרק.
עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 1 מתוך 7

ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס"מ, או תבנית בקוטר 24 ס"מ (העוגה תצא מעט נמוכה יותר)

עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 2 מתוך 7

להכנת הקרם לימון: הקרם מצריך 4-5 שעות קירור, ניתן להכין יום לפני. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ לימון, גרידת לימון ומחצית מ-3/4 כוס הסוכר. בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ. שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי.

עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 3 מתוך 7

מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים 30 גרם חמאה, וטורפים עד להסמכת הקרם. אל תתייאשו, זה קורה.

עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 4 מתוך 7

מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, מצמידים ניילון נצמד או שקית כריכים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.

עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 5 מתוך 7

להכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הפתיבר לפירורים דקים. מערבבים יחד עם 110 גרם חמאה מומסת. אם יש צורך והפירורים לא מספיק יציבים עם כמות החמאה מוסיפים עוד חמאה מומסת. משמנים היטב את התבנית בחמאה ומדביקים את הפירורים לתחתית ולשוליים עד הסוף. מכניסים למקפיא לקירור של 30 דקות.

עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 6 מתוך 7

להכנת המלית: מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם 1/2 כוס סוכר ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת שמנת, ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה. מעבירים חצי מהמלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף.

עוגת גבינה לימונית הפוכה

שלב 7 מתוך 7

מוסיפים שכבה של קרם לימון ומפזרים מעל אוכמניות טריות, מכסים בעוד שכבה של קרם עד קצה התבנית, ממש עד הסוף, עד כיסוי הפתיבר. מכניסים את העוגה לקירור של לילה לפחות. הופכים את העוגה על צלחת רחבה, מורידים את החלק העליון של התבנית ואז מסירים את החלק התחתון המתפרק.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מוס
  • חלבי
  • פיוזן
  • חגיגה
  • חברים
  • עוגות
  • גבינות
  • מטבח יהודי
  • מטבח עולמי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • מאכלים קרים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • אוכל ים תיכוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים