דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ענבל רובין
עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת - מתכון מורכב אך שווה את המאמץ

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
לימון גדולים סחוטים למיץ
0.5  כוס
מיץ לקליפה מגוררת
3  כפות
קורנפלור
100  גרם
סוכר לבן
2 
ביצים
180  מיליליטר
מים (3/4 כוס)
120  גרם
חמאה מומסת
150  גרם
פתיבר קלאסי
600  גרם
גבינת שמנת
2 
ביצים
100  גרם
סוכר לבן
3  כפות
קמח לבן
1  קורט
מלח
80  מיליליטר
שמנת מתוקה (1/3 כוס)
0.5  כוס
מיץ סחוט למיץ
1 
לימון לקליפה מגוררת
200  מיליליטר
שמנת מתוקה (בערך 3/4 כוס)
3  כפות
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הביצים והקורנפלור.
  • שלב 2

    0 דקות
    לסיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים. מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דק' עד להסמכה. מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי. משטחים את הבצק בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דק'.
  • שלב 6

    0 דקות
    לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים את המלית לתבנית מעל הבצק, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט. מכבים את התנור ומשאירים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.
  • שלב 8

    0 דקות
    לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.
  • שלב 9

    0 דקות
    ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון.
  • שלב 10

    0 דקות
    למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים כ-2 דק'. בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.
עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 1 מתוך 10

בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הביצים והקורנפלור.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 2 מתוך 10

לסיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 3 מתוך 10

מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים. מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דק' עד להסמכה. מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 4 מתוך 10

מחממים תנור ל-150 מעלות.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 5 מתוך 10

במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי. משטחים את הבצק בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דק'.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 6 מתוך 10

לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 7 מתוך 10

מעבירים את המלית לתבנית מעל הבצק, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט. מכבים את התנור ומשאירים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 8 מתוך 10

לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 9 מתוך 10

ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון.

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

שלב 10 מתוך 10

למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים כ-2 דק'. בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה אפויה עם קצפת

    עוגת גבינה אפויה עם קצפת

    90 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים