דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה עם ריבת חלב
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה עם ריבת חלב

עוגת גבינה עם ריבת חלב

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: לאה נקי
פינוק מטורף לאוהבי ריבת חלב

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
פתיבר קלאסי טחונים דק לפירורים
0.33  כוס
אגוזי לוז קלופים טחונים דק (ניתן להמיר לשקדים מולבנים א
70  גרם
חמאה מומסת
1  כף
סוכר לבן חום כהה
1  צנצנת
ריבת חלב
500  גרם
גבינה לבנה 5% מיכל גבינת שמנת 30% וכל היתר גבינה לבנה 5% א
0.5  כוס
סוכר לבן
2 
ביצה
1  כפית
תמצית וניל
100  גרם
שוקולד מריר
100  מיליליטר
שמנת מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת, ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים את המלית: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל, עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה). יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. מוסיפים לבסוף את תמצית הוניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופים כ-55 דק' עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד, כך שהשמנת תכסה את כולו. מניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה), ומחזירים לצינון לכמה דקות להתייצבות. חותכים לריבועים, ומגישים.
  • שלב 6

    0 דקות
    שומרים בקירור עוד 4 ימים נוספים.
עוגת גבינה עם ריבת חלב

שלב 1 מתוך 6

בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת, ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.

עוגת גבינה עם ריבת חלב

שלב 2 מתוך 6

מכינים את המלית: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל, עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה). יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

עוגת גבינה עם ריבת חלב

שלב 3 מתוך 6

מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. מוסיפים לבסוף את תמצית הוניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.

עוגת גבינה עם ריבת חלב

שלב 4 מתוך 6

אופים כ-55 דק' עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה.

עוגת גבינה עם ריבת חלב

שלב 5 מתוך 6

מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד, כך שהשמנת תכסה את כולו. מניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה), ומחזירים לצינון לכמה דקות להתייצבות. חותכים לריבועים, ומגישים.

עוגת גבינה עם ריבת חלב

שלב 6 מתוך 6

שומרים בקירור עוד 4 ימים נוספים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים