המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המתכון מתאים להכנה בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
להכנת המלית - בקערה גדולה מקציפים את כל מרכיבי המלית – 500 מ"ל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל, 500 גרם גבינה לבנה, 20 גרם סוכר וניל, ו-30 גרם סוכר לבן, למסה יציבה.
לטבילת הביסקוויטים – שמים בקערה 1/2 1 כוסות חלב וכפית נסקפה, מערבבים היטב. טובלים פתיבר קלאסי ופתיבר שוקו (טבילה קצרה) לסירוגין ויוצרים מהם תחתית לתבנית וסביבה "גדר" המורכבת משני צבעים. אם נוצרים חללים ריקים בתחתית ניתן לשבור חתיכות פתיבר להשלמה.
יוצקים את המסה אל התבנית. טובלים פתיבר שוקולד בנס קפה ומסדרים בצורה אנכית בתוך הקרם במרווח של כ- 2 ס"מ מהפתיבר המקיף את התבנית כך שנוצר עיגול פתיבר שוקו.
טובלים פתיבר קלאסי בנס קפה וחוזרים על הפעולה כמו בשלב 3, כך שבעוגה נוצרים מעגלים פעם של פתיבר שוקו ופעם של פתיבר קלאסי.
מכניסים את העוגה למקרר ל- 20 דקות וממיסים על באן מארי 200 גרם שוקולד חלב עם 100 מ"ל שמנת מתוקה.
יוצקים את גנאש שוקולד החלב מעל העוגה ומפזרים סביבה פירורי פתי בר קלאסי.
ממיסים שוקולד מריר ומשטחים על נייר אפייה, מכניסים למקפיא לחצי שעה ויוצרים ממנו שברים לקישוט מרכז העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2