-
שלב 1
0 דקות
מרפדים את תחתית מתפרקת בכותר 22 ס"מ או רינג תואם בנייר אפיה.
-
שלב 2
0 דקות
מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים יחד עם הקקאו והחמאה המוממסת עד לקבלת מרקם חולי רטוב.
-
שלב 3
0 דקות
מעבירים את הפירורים אל תבנית האפיה ומהדקים היטב לתחתית (אפשר להיעזר בתחתית שטוחה של כוס זכוכית למשל).
-
שלב 4
0 דקות
מעבירים את התבנית למקרר עד שהמוס יהיה מוכן.
-
שלב 5
15 דקות
יוצקים את 50 המ"ל של החלב (אפשר להשתמש גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לכלי המתאים לחימום במיקרוגל ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשאירים בצד ל-15 דקות עד שהג`לטין יספוג את כל הנוזלים.
-
שלב 6
0 דקות
מעבירים את היוגורט, הגבינה ואבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב.
-
שלב 7
0 דקות
חותכים את התותים לקוביות קטנות (כ-0.5 ס"מ) ומוסיפים אל קערת הגבינה, מערבבים מעט.
-
שלב 8
0 דקות
מכניסים את הקערה עם הג`לטין למיקרוגל לחימום קצר של 10-15 שניות עד שהג`לטין נמס לגמרי.
-
שלב 9
0 דקות
מעבירים 2-3 כפות מתערובת הגבינה אל קערית הג`לטין וטורפים היטב.
-
שלב 10
0 דקות
מוסיפים את התערובת אל קערת הגבינה ומערבבים ביסודיות.
-
שלב 11
0 דקות
משהים את התערובת במשך 15-20 דקות עד שהיא מתחילה להתגבש מעט.
-
שלב 12
0 דקות
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
-
שלב 13
0 דקות
מעבירים 1/3 מהקצפת אל קערת הגבינה ומערבבים היטב.מ1. וספים מחצית מהקצפת הנותרת ומקפלים בעדינות, מיימים את הקצפת עם הקיפולים עד לקבלת מוס אחיד.
-
שלב 14
0 דקות
מוציאים את התבנית עם הבסיס המוכן מהמקרר ומרפדים אותה בשקף (המבטיח שוליים אחידים ויפים).
-
שלב 15
0 דקות
יוצקים את המוס אל התבנית ומיישרים את פניו במידת הצורך. מחזירים למקרר עד שהמוס מתיצב, כשעה.
-
שלב 16
0 דקות
שמים את מיץ התפוזים לקערית קטנה ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשהים לכ-15 דקות.
-
שלב 17
0 דקות
מרסקים את התותים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ורכז הרימונים למחית אחידה ללא גושים (אם רוצים מחית חלקה לגמרי מסננים דרך מסננת דקה לפני שממשיכים לשלב הבא).
-
שלב 18
0 דקות
מחממים את הג`לטין ל-10-15 שניות במיקוגל עד שהוא נמס לחלוטין.
-
שלב 19
0 דקות
יוצקים את הג`לטין המומס אל מחית התותים, מערבבים היטב.
-
שלב 20
0 דקות
מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הג`לי על שכבת המוס.
-
שלב 21
0 דקות
מחזירים לקירור עד התיצבות מלאה.
-
שלב 22
0 דקות
בהגשה: משחררים את העוגה מהתבנית/הרינג ומורידים את השקף בזהירות. מעבירים לכלי הגשה(כמובן בזהירות אפילו שהעוגה מספיק יציבה כדי לשרוד את המעבר).
-
שלב 23
0 דקות
אם רוצים מקשטים את העוגה עם שוקולד מריר מגורר, אפשר גם תותים טריים, פורסים ומגישים.
הערות 0