דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה קרה עם גלי תותים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת שכבות יפת תואר וטעימה כמו חלום: בבסיס ביסקוויטים מרוסקים, מעל מוס תותים גבינתי ועשיר וציפוי ג'ילי תותים טבעי בהכנה ביתית

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
פתיבר קלאסי מרוסקים דק
1  כף
קקאו
70  גרם
חמאה מומסת
300  מיליליטר
יוגורט בטעם תות
250  גרם
גבינה לבנה 5%
70  גרם
סוכר לבן
7  גרם
גלוקוזה
50  מיליליטר
חלב
200  גרם
תות שדה (משקל לאחר הניקוי)
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
300  גרם
תות שדה (משקל לאחר הניקוי)
0.25  כוס
מיץ תפוזים, תרכיז קפוא, לא ממותק, לא מדולל סחוט וטרי
2  כפיות
גלוקוזה
2  כפות
רכז רימונים
4  כפות
סוכר לבן (או לפי הטעם)
3  כפות
לימון מ-1/2 לימון גדול
0.5  חבילה
שוקולד מריר מגורר גס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מרפדים את תחתית מתפרקת בכותר 22 ס"מ או רינג תואם בנייר אפיה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים יחד עם הקקאו והחמאה המוממסת עד לקבלת מרקם חולי רטוב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הפירורים אל תבנית האפיה ומהדקים היטב לתחתית (אפשר להיעזר בתחתית שטוחה של כוס זכוכית למשל).
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים את התבנית למקרר עד שהמוס יהיה מוכן.
  • שלב 5

    15 דקות
    יוצקים את 50 המ"ל של החלב (אפשר להשתמש גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לכלי המתאים לחימום במיקרוגל ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשאירים בצד ל-15 דקות עד שהג`לטין יספוג את כל הנוזלים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את היוגורט, הגבינה ואבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    חותכים את התותים לקוביות קטנות (כ-0.5 ס"מ) ומוסיפים אל קערת הגבינה, מערבבים מעט.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכניסים את הקערה עם הג`לטין למיקרוגל לחימום קצר של 10-15 שניות עד שהג`לטין נמס לגמרי.
  • שלב 9

    0 דקות
    מעבירים 2-3 כפות מתערובת הגבינה אל קערית הג`לטין וטורפים היטב.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את התערובת אל קערת הגבינה ומערבבים ביסודיות.
  • שלב 11

    0 דקות
    משהים את התערובת במשך 15-20 דקות עד שהיא מתחילה להתגבש מעט.
  • שלב 12

    0 דקות
    בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מעבירים 1/3 מהקצפת אל קערת הגבינה ומערבבים היטב.מ1. וספים מחצית מהקצפת הנותרת ומקפלים בעדינות, מיימים את הקצפת עם הקיפולים עד לקבלת מוס אחיד.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוציאים את התבנית עם הבסיס המוכן מהמקרר ומרפדים אותה בשקף (המבטיח שוליים אחידים ויפים).
  • שלב 15

    0 דקות
    יוצקים את המוס אל התבנית ומיישרים את פניו במידת הצורך. מחזירים למקרר עד שהמוס מתיצב, כשעה.
  • שלב 16

    0 דקות
    שמים את מיץ התפוזים לקערית קטנה ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשהים לכ-15 דקות.
  • שלב 17

    0 דקות
    מרסקים את התותים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ורכז הרימונים למחית אחידה ללא גושים (אם רוצים מחית חלקה לגמרי מסננים דרך מסננת דקה לפני שממשיכים לשלב הבא).
  • שלב 18

    0 דקות
    מחממים את הג`לטין ל-10-15 שניות במיקוגל עד שהוא נמס לחלוטין.
  • שלב 19

    0 דקות
    יוצקים את הג`לטין המומס אל מחית התותים, מערבבים היטב.
  • שלב 20

    0 דקות
    מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הג`לי על שכבת המוס.
  • שלב 21

    0 דקות
    מחזירים לקירור עד התיצבות מלאה.
  • שלב 22

    0 דקות
    בהגשה: משחררים את העוגה מהתבנית/הרינג ומורידים את השקף בזהירות. מעבירים לכלי הגשה(כמובן בזהירות אפילו שהעוגה מספיק יציבה כדי לשרוד את המעבר).
  • שלב 23

    0 דקות
    אם רוצים מקשטים את העוגה עם שוקולד מריר מגורר, אפשר גם תותים טריים, פורסים ומגישים.
עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 1 מתוך 23

מרפדים את תחתית מתפרקת בכותר 22 ס"מ או רינג תואם בנייר אפיה.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 2 מתוך 23

מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים יחד עם הקקאו והחמאה המוממסת עד לקבלת מרקם חולי רטוב.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 3 מתוך 23

מעבירים את הפירורים אל תבנית האפיה ומהדקים היטב לתחתית (אפשר להיעזר בתחתית שטוחה של כוס זכוכית למשל).

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 4 מתוך 23

מעבירים את התבנית למקרר עד שהמוס יהיה מוכן.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 5 מתוך 23

יוצקים את 50 המ"ל של החלב (אפשר להשתמש גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לכלי המתאים לחימום במיקרוגל ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשאירים בצד ל-15 דקות עד שהג`לטין יספוג את כל הנוזלים.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 6 מתוך 23

מעבירים את היוגורט, הגבינה ואבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 7 מתוך 23

חותכים את התותים לקוביות קטנות (כ-0.5 ס"מ) ומוסיפים אל קערת הגבינה, מערבבים מעט.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 8 מתוך 23

מכניסים את הקערה עם הג`לטין למיקרוגל לחימום קצר של 10-15 שניות עד שהג`לטין נמס לגמרי.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 9 מתוך 23

מעבירים 2-3 כפות מתערובת הגבינה אל קערית הג`לטין וטורפים היטב.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 10 מתוך 23

מוסיפים את התערובת אל קערת הגבינה ומערבבים ביסודיות.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 11 מתוך 23

משהים את התערובת במשך 15-20 דקות עד שהיא מתחילה להתגבש מעט.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 12 מתוך 23

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 13 מתוך 23

מעבירים 1/3 מהקצפת אל קערת הגבינה ומערבבים היטב.מ1. וספים מחצית מהקצפת הנותרת ומקפלים בעדינות, מיימים את הקצפת עם הקיפולים עד לקבלת מוס אחיד.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 14 מתוך 23

מוציאים את התבנית עם הבסיס המוכן מהמקרר ומרפדים אותה בשקף (המבטיח שוליים אחידים ויפים).

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 15 מתוך 23

יוצקים את המוס אל התבנית ומיישרים את פניו במידת הצורך. מחזירים למקרר עד שהמוס מתיצב, כשעה.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 16 מתוך 23

שמים את מיץ התפוזים לקערית קטנה ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשהים לכ-15 דקות.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 17 מתוך 23

מרסקים את התותים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ורכז הרימונים למחית אחידה ללא גושים (אם רוצים מחית חלקה לגמרי מסננים דרך מסננת דקה לפני שממשיכים לשלב הבא).

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 18 מתוך 23

מחממים את הג`לטין ל-10-15 שניות במיקוגל עד שהוא נמס לחלוטין.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 19 מתוך 23

יוצקים את הג`לטין המומס אל מחית התותים, מערבבים היטב.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 20 מתוך 23

מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הג`לי על שכבת המוס.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 21 מתוך 23

מחזירים לקירור עד התיצבות מלאה.

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 22 מתוך 23

בהגשה: משחררים את העוגה מהתבנית/הרינג ומורידים את השקף בזהירות. מעבירים לכלי הגשה(כמובן בזהירות אפילו שהעוגה מספיק יציבה כדי לשרוד את המעבר).

עוגת גבינה קרה עם גלי תותים

שלב 23 מתוך 23

אם רוצים מקשטים את העוגה עם שוקולד מריר מגורר, אפשר גם תותים טריים, פורסים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת דלעת מעולה וקלה

    עוגת דלעת מעולה וקלה

    60 דקות קל
  • עוגת נס קפה בחושה

    עוגת נס קפה בחושה

    60 דקות קל
  • עוגת שכבות - ריבת חלב

    עוגת שכבות - ריבת חלב

    75 דקות בינוני
  • עוגת פטל מהירה

    עוגת פטל מהירה

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים