מסננים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת מרופדת בבד חיתול או מגבת מטבח נקייה, במשך 3 שעות לפחות ועדיף לילה. כשרואים כמה נוזלים מתנקזים מהגבינה, מבינים כמה שזה חשוב ולא מדלגים יותר לעולם על השלב הזה.
שלב 2
30 דקות
מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד. אם רוצים שומרים 3 כפות לקישוט כמו בתמונה. מהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית תבנית משומנת (חומרים לעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 20-22 ס״מ או קוטר 24 ס״מ לגובה של 5 ס״מ) בעזרת כף או תחתית כוס. מעבירים למשך חצי שעה למקפיא.
שלב 3
0 דקות
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומניחים בתחתית שלו כלי חסין חום עם מים חמים.
שלב 4
0 דקות
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וכשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף בוהק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר.
שלב 5
0 דקות
בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים חלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת ותמצית וניל או קליפת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת הריקוטה והשמנת ומערבלים דקה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח מנופה ומערבלים עוד 20 שניות לא יותר, עד שהקמח נבלע בתערובת.
שלב 6
0 דקות
מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך תערובת הגבינות, כך שהנפח לא יפגע כתוצאה מהערבוב. אפשר לבצע במיקסר במהירות נמוכה והכי טוב לקפל ידנית.
שלב 7
15 דקות
יוצקים את התערובת לקלתית, מיישרים ואופים רבע שעה בחום בינוני.
שלב 8
75 דקות
מנמיכים את חום התנור לחום של 120 וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע. אזהרה: לא פותחים את התנור במהלך האפייה, האדים יברחו החוצה וזה ייבש את מרקם העוגה.
שלב 9
0 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים כליל לפני שמעבירים למקרר.
שלב 10
0 דקות
ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה. מערבבים למרקם חלק ואחיד ויוצקים מעל.
שלב 1
מתוך
10
מסננים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת מרופדת בבד חיתול או מגבת מטבח נקייה, במשך 3 שעות לפחות ועדיף לילה. כשרואים כמה נוזלים מתנקזים מהגבינה, מבינים כמה שזה חשוב ולא מדלגים יותר לעולם על השלב הזה.
שלב 2
מתוך
10
מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד. אם רוצים שומרים 3 כפות לקישוט כמו בתמונה. מהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית תבנית משומנת (חומרים לעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 20-22 ס״מ או קוטר 24 ס״מ לגובה של 5 ס״מ) בעזרת כף או תחתית כוס. מעבירים למשך חצי שעה למקפיא.
שלב 3
מתוך
10
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומניחים בתחתית שלו כלי חסין חום עם מים חמים.
שלב 4
מתוך
10
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וכשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף בוהק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר.
שלב 5
מתוך
10
בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים חלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת ותמצית וניל או קליפת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת הריקוטה והשמנת ומערבלים דקה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח מנופה ומערבלים עוד 20 שניות לא יותר, עד שהקמח נבלע בתערובת.
שלב 6
מתוך
10
מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך תערובת הגבינות, כך שהנפח לא יפגע כתוצאה מהערבוב. אפשר לבצע במיקסר במהירות נמוכה והכי טוב לקפל ידנית.
שלב 7
מתוך
10
יוצקים את התערובת לקלתית, מיישרים ואופים רבע שעה בחום בינוני.
שלב 8
מתוך
10
מנמיכים את חום התנור לחום של 120 וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע. אזהרה: לא פותחים את התנור במהלך האפייה, האדים יברחו החוצה וזה ייבש את מרקם העוגה.
שלב 9
מתוך
10
מוציאים מהתנור ומצננים כליל לפני שמעבירים למקרר.
שלב 10
מתוך
10
ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה. מערבבים למרקם חלק ואחיד ויוצקים מעל.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0