דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: אורלי פלאי ברונשטיין
אין שבועות בלי עוגת גבינה אפויה ואוורירית במידה, בסגנון של פעם. מכינים יום מראש, כדי לתת לעוגה מספיק זמן להתקרר ולהתייצב.

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
פתיבר קלאסי
100  גרם
חמאה מומסת
3  חבילות
גבינת ריקוטה (750 גרם)
2  גביעים
שמנת חמוצה
4 
ביצה מופרדות
1  כוס
סוכר לבן (200 גרם)
1  כפית
תמצית וניל
40  גרם
קמח לבן מנופה
100  גרם
שוקולד לבן
0.25  כוס
שמנת מתוקה (60 מ״ל)
3  כפות
פתיבר קלאסי כמו בתמונה (לא חובה)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מסננים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת מרופדת בבד חיתול או מגבת מטבח נקייה, במשך 3 שעות לפחות ועדיף לילה. כשרואים כמה נוזלים מתנקזים מהגבינה, מבינים כמה שזה חשוב ולא מדלגים יותר לעולם על השלב הזה.
  • שלב 2

    30 דקות
    מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד. אם רוצים שומרים 3 כפות לקישוט כמו בתמונה. מהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית תבנית משומנת (חומרים לעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 20-22 ס״מ או קוטר 24 ס״מ לגובה של 5 ס״מ) בעזרת כף או תחתית כוס. מעבירים למשך חצי שעה למקפיא.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומניחים בתחתית שלו כלי חסין חום עם מים חמים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וכשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף בוהק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר.
  • שלב 5

    0 דקות
    בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים חלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת ותמצית וניל או קליפת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת הריקוטה והשמנת ומערבלים דקה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח מנופה ומערבלים עוד 20 שניות לא יותר, עד שהקמח נבלע בתערובת.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך תערובת הגבינות, כך שהנפח לא יפגע כתוצאה מהערבוב. אפשר לבצע במיקסר במהירות נמוכה והכי טוב לקפל ידנית.
  • שלב 7

    15 דקות
    יוצקים את התערובת לקלתית, מיישרים ואופים רבע שעה בחום בינוני.
  • שלב 8

    75 דקות
    מנמיכים את חום התנור לחום של 120 וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע. אזהרה: לא פותחים את התנור במהלך האפייה, האדים יברחו החוצה וזה ייבש את מרקם העוגה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומצננים כליל לפני שמעבירים למקרר.
  • שלב 10

    0 דקות
    ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה. מערבבים למרקם חלק ואחיד ויוצקים מעל.
עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 1 מתוך 10

מסננים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת מרופדת בבד חיתול או מגבת מטבח נקייה, במשך 3 שעות לפחות ועדיף לילה. כשרואים כמה נוזלים מתנקזים מהגבינה, מבינים כמה שזה חשוב ולא מדלגים יותר לעולם על השלב הזה.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 2 מתוך 10

מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד. אם רוצים שומרים 3 כפות לקישוט כמו בתמונה. מהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית תבנית משומנת (חומרים לעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 20-22 ס״מ או קוטר 24 ס״מ לגובה של 5 ס״מ) בעזרת כף או תחתית כוס. מעבירים למשך חצי שעה למקפיא.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 3 מתוך 10

מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומניחים בתחתית שלו כלי חסין חום עם מים חמים.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 4 מתוך 10

מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וכשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף בוהק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 5 מתוך 10

בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים חלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת ותמצית וניל או קליפת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת הריקוטה והשמנת ומערבלים דקה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח מנופה ומערבלים עוד 20 שניות לא יותר, עד שהקמח נבלע בתערובת.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 6 מתוך 10

מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך תערובת הגבינות, כך שהנפח לא יפגע כתוצאה מהערבוב. אפשר לבצע במיקסר במהירות נמוכה והכי טוב לקפל ידנית.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 7 מתוך 10

יוצקים את התערובת לקלתית, מיישרים ואופים רבע שעה בחום בינוני.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 8 מתוך 10

מנמיכים את חום התנור לחום של 120 וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע. אזהרה: לא פותחים את התנור במהלך האפייה, האדים יברחו החוצה וזה ייבש את מרקם העוגה.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 9 מתוך 10

מוציאים מהתנור ומצננים כליל לפני שמעבירים למקרר.

עוגת הגבינה המושלמת: עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

שלב 10 מתוך 10

ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה. מערבבים למרקם חלק ואחיד ויוצקים מעל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים