דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
עוגת שכבות שמתחילה בתחתית בצק פריך, מעליו מוס עתיר שוקולד ולסיום פירורי אגוזי לוז מקורמלים לקראנץ' וטעם

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
120  גרם
אגוזי לוז קלויים
0.75  כוס
סוכר לבן
1  כף
מים
1.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.33  כוס
סוכר לבן
150  גרם
חמאה
3 
חלמון
250  גרם
שוקולד מריר
2  מיכלים
שמנת מתוקה מתוקה 38%
0.5  כוס
חלב
2  כפות
פודינג שוקולד 88 גר'
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    קליית האגוזים: לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ-10 דקות בלבד, עד להזהבה.
  • שלב 2

    0 דקות
    הכנת הפרלין: לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד. במחבת, רצוי טפלון, לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל, (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח) ולהכניס את האגוזים למחבת.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר. לאחר כשעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במגימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופן הכנה הבסיס: לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד, לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה (לא חובה). את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק) על תבנית קטנה.
  • שלב 5

    0 דקות
    לאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
  • שלב 6

    0 דקות
    אופן הכנה המוס: לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה. לקרר ולהכניס למקפיא ל-1 שעה. לאחר שהתקרר (המסה צריכה להיות מוצקה) להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו-2 כפות איסטנט פודינג שוקולד.
  • שלב 7

    0 דקות
    להקציף עד לקבלת מוס יציב, לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר פרלין אגוזי לוז, לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפרורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.
  • שלב 8

    0 דקות
    לקרר כ-8 שעות. במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר.
עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 1 מתוך 8

קליית האגוזים: לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ-10 דקות בלבד, עד להזהבה.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 2 מתוך 8

הכנת הפרלין: לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד. במחבת, רצוי טפלון, לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל, (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח) ולהכניס את האגוזים למחבת.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 3 מתוך 8

לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר. לאחר כשעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במגימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 4 מתוך 8

אופן הכנה הבסיס: לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד, לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה (לא חובה). את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק) על תבנית קטנה.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 5 מתוך 8

לאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 6 מתוך 8

אופן הכנה המוס: לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה. לקרר ולהכניס למקפיא ל-1 שעה. לאחר שהתקרר (המסה צריכה להיות מוצקה) להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו-2 כפות איסטנט פודינג שוקולד.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 7 מתוך 8

להקציף עד לקבלת מוס יציב, לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר פרלין אגוזי לוז, לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפרורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.

עוגת מוס שוקולד פירורים ופרלין אגוזי לוז

שלב 8 מתוך 8

לקרר כ-8 שעות. במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים