-
שלב 1
5 דקות
להכנת הבצק: בסיר קטן או במיקרוגל מחממים יחד את החלב והחמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט (החלב צריך להיות חמים אבל לא רותח).
-
שלב 2
1 דקות
בקערת המיקסר שמים את השמרים והסוכר.
-
שלב 3
5 דקות
מוסיפים את החלב והחמאה, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח כ-5 דקות.
-
שלב 4
2 דקות
מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.
-
שלב 5
1 דקות
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות בבצק.
-
שלב 6
7 דקות
מוסיפים את תמצית הווניל, ברנדי ומלח, ולשים כ-7-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
-
שלב 7
1 דקות
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עוד דקה ידנית.
-
שלב 8
1 דקות
אוספים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר).
-
שלב 9
1 דקות
בוחרים מילוי – קרם וניל או קרם בלונדי או קרם מלבי, או ריבה או שוקולד למריחה.
-
שלב 10
1 דקות
שמים את כל מרכיבי המילוי הנבחר בקערת המיקסר וטורפים עד לקבלת קרם יציב.
-
שלב 11
1 דקות
מעבירים את הקרם לשק זילוף.
-
שלב 12
4 דקות
כשהבצק תפוח דיו, מוציאים ממנו את האויר, שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים וחלקים. חשוב לצבוט טוב טוב את צד ה"תפר" ולהניח את הכדורים כשצד התפר למטה.
-
שלב 13
1 דקות
פורסים נייר אפייה ומניחים עליו רינג או את הטבעת של תבנית קפיצית בקוטר 24/26.
-
שלב 14
1 דקות
משמנים את פנים הרינג במעט שמן.
-
שלב 15
1 דקות
מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג במרווחים של 1/2 1 ס"מ אחד מהשני.
-
שלב 16
25 דקות
מורחים את הכדורים בשמן, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
-
שלב 17
2 דקות
חשוב מאוד, לקראת סוף ההתפחה ממש רגע לפני שהכדורים נוגעים זה בזה לוקחים ביצה טרופה ומורחים אותה בחיבורים שבין הכדורים. הביצה משמשת כמעין דבק ומונעת מהכדורים להיפרד בזמן הטיגון.
-
שלב 18
5 דקות
בזמן שהכדורים תופחים מחממים את השמן: שמים את השמן בסיר שטוח ורחב חשוב – קוטר הסיר צריך להיות גדול יותר מקוטר הרינג בו הנחתם את הכדורים.
-
שלב 19
2 דקות
מתחילים בלהבה נמוכה ונותנים לשמן להתחמם לאט, לאט. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160-170 מעלות, הכי טוב זה להשתמש במד חום. אם אין לכם מד חום מכניסים ידית של כף עץ למרכז הסיר עם השמן אם נוצרות סביבו בועות קטנות סימן כשהשמן חם.
-
שלב 20
2 דקות
כשהשמן חם מרימים את הרינג בעזרת נייר האפייה שתחתיו ומכניסים בזהירות לשמן (הכי קל זה פשוט להכניס עם הנייר).
-
שלב 21
1 דקות
בעזרת מלקחיים שולפים בזהירות את נייר האפייה מהסיר.
-
שלב 22
5 דקות
מטגנים את העוגה 1/2 3 דקות עד שחלקה התחתון זהוב.
-
שלב 23
1 דקות
הופכים בזהירות את הרינג עם הכדורים בתוכו (אפשר להיעזר בצלחת, במרית גדולה או בשני זוגות מלקחיים).
-
שלב 24
1 דקות
מטגנים דקה ומשחררים בזהירות את הרינג.
-
שלב 25
2 דקות
מטגנים 2 דקות נוספות.
-
שלב 26
1 דקות
מוציאים את עוגת הסופגניות לצלחת.
-
שלב 27
5 דקות
עושים חור קטן בכל סופגנייה, בוזקים באבקת סוכר וממלאים בקרם.
-
שלב 28
30 דקות
מכינים את הבצק באותו האופן.
מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפייה.
משמנים את הנייר היטב בשמן או חמאה מומסת.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
אחרי שמגלגלים את הבצק לכדורים, מסדרים את הכדורים בתבנית במרווח של כ1.5 ס"מ זה מזה, ומורחים אותם בשמן או חמאה מומסת, מכסים, ומתפיחים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
כשהכדורים תפוחים מורחים אותם שוב בשמן או חמאה ממומסת ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
במחצית זמן האפייה, פותחים את התנור ומורחים את הסופגניות שוב בשמן או חמאה מומסת.
מוציאים מהתנור, עושים חור קטן בכל סופגנייה, בוזקים באבקת סוכר וממלאים בקרם.
הערות 0