דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת סופגניות בשתי גרסאות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת סופגניות בשתי גרסאות

עוגת סופגניות בשתי גרסאות

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: תמרה אהרוני
עוגת סופגניות שניתן לטגן או לאפות ולמלא במבחר קרמים בטעמים ייחודיים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח לבן מנופה
1  כף
שמרים
0.5  כוס
סוכר לבן
1  כוס
חלב
50  גרם
חמאה
2 
ביצה
1  כפית
תמצית וניל
2  כפות
ברנדי / קוניאק /וויסקי/רום/וודקה
1  קורט
מלח גס
1  מיכל
שמנת מתוקה להקצפה (לקרם וניל)
125  גרם
גבינת מסקרפונה (לקרם וניל)
3  כפות
סוכר לבן (לקרם וניל)
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל צרפתי (לקרם וניל)
1  מיכל
שמנת מתוקה להקצפה (לקרם בלונדי)
125  גרם
גבינת מסקרפונה (לקרם בלונדי)
3  כפות
סוכר לבן (לקרם בלונדי)
3  כפות
פודינג שוקולד בלונד אסם (לקרם בלונדי)
1  מיכל
שמנת מתוקה להקצפה (לקרם מלבי)
125  גרם
גבינת מסקרפונה (לקרם מלבי)
3  כפות
סוכר לבן (לקרם מלבי)
3  כפות
אסם אינסטנט פודינג בטעם מלבי (לקרם מלבי)
2  כפות
מי ורדים -סירופ מלבי (לקרם מלבי)
3  כפות
קוקוס טחון (לקרם מלבי)
2  ליטר
שמן קנולה (לטיגון)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבצק: בסיר קטן או במיקרוגל מחממים יחד את החלב והחמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט (החלב צריך להיות חמים אבל לא רותח).
  • שלב 2

    1 דקות
    בקערת המיקסר שמים את השמרים והסוכר.
  • שלב 3

    5 דקות
    מוסיפים את החלב והחמאה, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח כ-5 דקות.
  • שלב 4

    2 דקות
    מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.
  • שלב 5

    1 דקות
    מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות בבצק.
  • שלב 6

    7 דקות
    מוסיפים את תמצית הווניל, ברנדי ומלח, ולשים כ-7-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
  • שלב 7

    1 דקות
    מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עוד דקה ידנית.
  • שלב 8

    1 דקות
    אוספים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר).
  • שלב 9

    1 דקות
    בוחרים מילוי – קרם וניל או קרם בלונדי או קרם מלבי, או ריבה או שוקולד למריחה.
  • שלב 10

    1 דקות
    שמים את כל מרכיבי המילוי הנבחר בקערת המיקסר וטורפים עד לקבלת קרם יציב.
  • שלב 11

    1 דקות
    מעבירים את הקרם לשק זילוף.
  • שלב 12

    4 דקות
    כשהבצק תפוח דיו, מוציאים ממנו את האויר, שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים וחלקים. חשוב לצבוט טוב טוב את צד ה"תפר" ולהניח את הכדורים כשצד התפר למטה.
  • שלב 13

    1 דקות
    פורסים נייר אפייה ומניחים עליו רינג או את הטבעת של תבנית קפיצית בקוטר 24/26.
  • שלב 14

    1 דקות
    משמנים את פנים הרינג במעט שמן.
  • שלב 15

    1 דקות
    מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג במרווחים של 1/2 1 ס"מ אחד מהשני.
  • שלב 16

    25 דקות
    מורחים את הכדורים בשמן, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • שלב 17

    2 דקות
    חשוב מאוד, לקראת סוף ההתפחה ממש רגע לפני שהכדורים נוגעים זה בזה לוקחים ביצה טרופה ומורחים אותה בחיבורים שבין הכדורים. הביצה משמשת כמעין דבק ומונעת מהכדורים להיפרד בזמן הטיגון.
  • שלב 18

    5 דקות
    בזמן שהכדורים תופחים מחממים את השמן: שמים את השמן בסיר שטוח ורחב חשוב – קוטר הסיר צריך להיות גדול יותר מקוטר הרינג בו הנחתם את הכדורים.
  • שלב 19

    2 דקות
    מתחילים בלהבה נמוכה ונותנים לשמן להתחמם לאט, לאט. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160-170 מעלות, הכי טוב זה להשתמש במד חום. אם אין לכם מד חום מכניסים ידית של כף עץ למרכז הסיר עם השמן אם נוצרות סביבו בועות קטנות סימן כשהשמן חם.
  • שלב 20

    2 דקות
    כשהשמן חם מרימים את הרינג בעזרת נייר האפייה שתחתיו ומכניסים בזהירות לשמן (הכי קל זה פשוט להכניס עם הנייר).
  • שלב 21

    1 דקות
    בעזרת מלקחיים שולפים בזהירות את נייר האפייה מהסיר.
  • שלב 22

    5 דקות
    מטגנים את העוגה 1/2 3 דקות עד שחלקה התחתון זהוב.
  • שלב 23

    1 דקות
    הופכים בזהירות את הרינג עם הכדורים בתוכו (אפשר להיעזר בצלחת, במרית גדולה או בשני זוגות מלקחיים).
  • שלב 24

    1 דקות
    מטגנים דקה ומשחררים בזהירות את הרינג.
  • שלב 25

    2 דקות
    מטגנים 2 דקות נוספות.
  • שלב 26

    1 דקות
    מוציאים את עוגת הסופגניות לצלחת.
  • שלב 27

    5 דקות
    עושים חור קטן בכל סופגנייה, בוזקים באבקת סוכר וממלאים בקרם.
  • שלב 28

    30 דקות
    מכינים את הבצק באותו האופן. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפייה. משמנים את הנייר היטב בשמן או חמאה מומסת. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אחרי שמגלגלים את הבצק לכדורים, מסדרים את הכדורים בתבנית במרווח של כ1.5 ס"מ זה מזה, ומורחים אותם בשמן או חמאה מומסת, מכסים, ומתפיחים עד שהכדורים מכפילים את נפחם. כשהכדורים תפוחים מורחים אותם שוב בשמן או חמאה ממומסת ומכניסים לתנור ל-25 דקות. במחצית זמן האפייה, פותחים את התנור ומורחים את הסופגניות שוב בשמן או חמאה מומסת. מוציאים מהתנור, עושים חור קטן בכל סופגנייה, בוזקים באבקת סוכר וממלאים בקרם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חלבי
  • חגיגה
  • פינגר פוד
  • ארוחת בוקר
  • מטבח יהודי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכוני קינוחים
  • טיגון בשמן עמוק

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שוקולד עשירה לילדים

    עוגת שוקולד עשירה לילדים

    60 דקות קל
  • עוגת קרמבו ממכרת

    עוגת קרמבו ממכרת

    60 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד מושלמת

    עוגת שוקולד מושלמת

    40 דקות קל
  • עוגת שוקולד בציפוי שוקולד חלומי

    עוגת שוקולד בציפוי שוקולד חלומי

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים