דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת ספוג מעולה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת ספוג מעולה

עוגת ספוג מעולה

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: הדס
את העוגה הזאת כולם אוהבים, גם קטנים וגם גדולים. רכה ונימוחה עם ציפוי סוכר מיוחד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
ביצה
0.75  כוס
סוכר לבן
1.5  כוסות
קמח לבן
1  שקית
אבקת אפייה
1  כוס
שמן קנולה
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.5  שקית
אבקת סוכר לציפוי סוכר
0.25  כוס
מים רותחים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים את הביצים בקערה ומתחילים להקציף בהדרגה ותוך כדי הקצפה: מוסיפים את הסוכר עד שזה נבלע, מוסיפים את השמן, מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ואבקת הפודינג וקצת מהשמנת. מערבלים עד שהכל נבלע ושוב מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ואבקת הפודינג וקצת מהשמנת, ממשיכים לערב עד שזה נבלע. מוסיפים את כל הקמח והאבקת הפודינג שנשארה ומוסיפים קצת שמנת. מערבלים עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד (חשוב לסיים עם השמנת).
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים לתבנית משומנת ומניחים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות, בערך ל-30 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    יש לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה.
  • שלב 4

    0 דקות
    ציפוי סוכר: אחרי שהעוגה נאפתה והספיקה להתקרר קצת, לוקחים את אבקת הסוכר, מערבבים איתה מעט מים רותחים. מערבבים את הכל, עד שנהיה נוזל סמיך לבן, ופשוט מורחים על העוגה. נותנים לזה קצת להתקרר.
  • שלב 5

    1 דקות
    לגרסת פרווה - המירו את השמנת המתוקה בצמחית באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
עוגת ספוג מעולה

שלב 1 מתוך 5

מניחים את הביצים בקערה ומתחילים להקציף בהדרגה ותוך כדי הקצפה: מוסיפים את הסוכר עד שזה נבלע, מוסיפים את השמן, מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ואבקת הפודינג וקצת מהשמנת. מערבלים עד שהכל נבלע ושוב מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ואבקת הפודינג וקצת מהשמנת, ממשיכים לערב עד שזה נבלע. מוסיפים את כל הקמח והאבקת הפודינג שנשארה ומוסיפים קצת שמנת. מערבלים עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד (חשוב לסיים עם השמנת).

עוגת ספוג מעולה

שלב 2 מתוך 5

מעבירים לתבנית משומנת ומניחים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות, בערך ל-30 דקות.

עוגת ספוג מעולה

שלב 3 מתוך 5

יש לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה.

עוגת ספוג מעולה

שלב 4 מתוך 5

ציפוי סוכר: אחרי שהעוגה נאפתה והספיקה להתקרר קצת, לוקחים את אבקת הסוכר, מערבבים איתה מעט מים רותחים. מערבבים את הכל, עד שנהיה נוזל סמיך לבן, ופשוט מורחים על העוגה. נותנים לזה קצת להתקרר.

עוגת ספוג מעולה

שלב 5 מתוך 5

לגרסת פרווה - המירו את השמנת המתוקה בצמחית באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים