דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
רוצים להפתיע את האורחים עם עוגה מרשימה? זו העוגה בשבילכם

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.33  כוס
סוכר לבן
150  גרם
חמאה
3 
חלמון
250  גרם
שוקולד מריר
2  מיכלים
שמנת מתוקה
0.5  כוס
חלב
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד
120  גרם
אגוזי לוז
0.75  כוס
סוכר לבן
1  כף
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    להכנת הפרלין : לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות בלבד (עד להזהבה).
  • שלב 2

    0 דקות
    לשמן נייר אפיה בשמן ולהניח בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים במחבת (עדיף טפלון) את הסוכר וכף מים ולהמיס עד לקבלת קרמל זהוב. בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל. צריך להשגיח כי זה נשרף מהר.
  • שלב 4

    0 דקות
    להסיר מהאש, להוסיף את האגוזים ולערבב.
  • שלב 5

    0 דקות
    לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר 60 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במג'ימיקס עד שמתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
  • שלב 7

    0 דקות
    אופן הכנה בסיס: לערבב את כל חומרי הבסיס עם מזלג עד שנוצרים פירורים.
  • שלב 8

    0 דקות
    לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 ס"מ עגולה מרופדת בנייר אפיה.
  • שלב 9

    0 דקות
    לשטח על תבנית קטנה את ה-1/3 הנותר מהבצק כמו פיתה (לא דק) ולאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב.
  • שלב 10

    0 דקות
    להוציא מהתנור ולקרר.
  • שלב 11

    0 דקות
    למוס: לשים בקלחת שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה.
  • שלב 12

    0 דקות
    לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה.
  • שלב 13

    0 דקות
    לקרר ולהכניס למקפיא ל- 60 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    לאחר שהתקרר (המסה מוצקה וזה בסדר) יש להעביר את השוקולד לקערת המיקסר, להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו- 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ולהקציף עד לקבלת מוס יציב.
  • שלב 15

    0 דקות
    לשפוך את המוס על הבסיס הקר שהכנו.
  • שלב 16

    0 דקות
    מעליו לפזר את פרלין אגוזי הלוז.
  • שלב 17

    0 דקות
    מפוררים את 1/3 העוגה שאפינו לפירורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.
  • שלב 18

    0 דקות
    לקרר כ-8 שעות (במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר).
עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 1 מתוך 18

להכנת הפרלין : לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות בלבד (עד להזהבה).

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 2 מתוך 18

לשמן נייר אפיה בשמן ולהניח בצד.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 3 מתוך 18

לשים במחבת (עדיף טפלון) את הסוכר וכף מים ולהמיס עד לקבלת קרמל זהוב. בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל. צריך להשגיח כי זה נשרף מהר.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 4 מתוך 18

להסיר מהאש, להוסיף את האגוזים ולערבב.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 5 מתוך 18

לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר 60 דקות.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 6 מתוך 18

לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במג'ימיקס עד שמתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 7 מתוך 18

אופן הכנה בסיס: לערבב את כל חומרי הבסיס עם מזלג עד שנוצרים פירורים.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 8 מתוך 18

לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 ס"מ עגולה מרופדת בנייר אפיה.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 9 מתוך 18

לשטח על תבנית קטנה את ה-1/3 הנותר מהבצק כמו פיתה (לא דק) ולאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 10 מתוך 18

להוציא מהתנור ולקרר.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 11 מתוך 18

למוס: לשים בקלחת שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 12 מתוך 18

לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 13 מתוך 18

לקרר ולהכניס למקפיא ל- 60 דקות.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 14 מתוך 18

לאחר שהתקרר (המסה מוצקה וזה בסדר) יש להעביר את השוקולד לקערת המיקסר, להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו- 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ולהקציף עד לקבלת מוס יציב.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 15 מתוך 18

לשפוך את המוס על הבסיס הקר שהכנו.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 16 מתוך 18

מעליו לפזר את פרלין אגוזי הלוז.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 17 מתוך 18

מפוררים את 1/3 העוגה שאפינו לפירורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שלב 18 מתוך 18

לקרר כ-8 שעות (במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים