המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, לא דקים מדי.
מוסיפים לקערה את האגוזים, הצימוקים, הפירות היבשים, הדובדבנים (ניתן להחליף את הדובדבנים המסוכרים ב-200 גרם דובדבנים משומרים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) והתבלינים היבשים.
מניחים בסיר את מיץ התפוזים, ותחת אש קטנה ממיסים בתוכו את המרשמלו.
כשהוא נמס, מסירים מהאש, ושופכים פנימה את קליפת התפוז המגורדת ואת תמצית הווניל.
מערבבים היטב, ויוצקים מעל התערובת שבקערה.
מרפדים תבנית חד פעמית מאורכת בנייר אפייה, משמנים אותו קלות (זה חשוב כדי לשחרר אח"כ את העוגה בצורה יפה).
מעבירים את התערובת לתבנית ודוחסים היטב, מהדקים לתחתית שכל התערובת תהיה צפופה וללא חללים.
מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד, ומכניסים להתגבשות של לילה במקרר.
למחרת, פורסים פרוסות דקיקות, ושומרים בקופסת פלסטיק אטומה במקרר, או בפריזר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0