דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת קראנץ' שקדים ודבש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת קראנץ' שקדים ודבש

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מירי כהן
רולדת השמרים האהובה במהדורה מיוחדת לראש השנה. תוספת אינסטנט פודינג לקרם השקדים נותנת לו ניחוח וניל ומרקם יותר יציב.

רכיבים

מנות 24

המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (3.5 כוסות + כף)
100  גרם
סוכר לבן (0.5 כוס)
1 
ביצה
1  מיכל
שמנת חמוצה (200 גרם)
120  מיליליטר
מים (1/2 כוס)
100  גרם
חמאה
100  גרם
מרגרינה
1  קורט
מלח
3 
חלמון
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
20  גרם
דבש (1 כף)
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל (80 גרם)
100  גרם
חמאה
1  כפית
תמצית וניל
200  גרם
שקדים טחונים (2 כוסות)
25  גרם
שקדים פרוסים
0.25  כוס
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה, כ-8 דק' לקבלת בצק רך וחלק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה להתפחה (הבצק לא יתפח משמעותית). לחילופין, אפשר להתפיח מחוץ למקרר כשעתיים וחצי-שלוש, עד להכפלת הנפח. הבצק יהיה רך מאוד לפני ההתפחה וזה בסדר. בתום ההתפחה הוא יהיה נוח לעבודה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקציפים את החלבונים, סוכר ודבש לקצף לבן סמיך מאוד ויציב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבלים חמאה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ושקדים בקערת מיקסר נקייה עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקרמית.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
  • שלב 6

    0 דקות
    חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ וגודל 30X40 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לגלילה. חוצים כל גלילה לשניים לאורכה ומלפפים את שני החצאים לבורג.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים כל עוגה בתבנית ומתפיחים כ-30 דק' להכפלת הנפח. מפזרים מעל שקדים פרוסים.
  • שלב 8

    0 דקות
    אופים כ-30 דקות עד שהעוגות זהובות בצורה יפה והבצק אפוי גם בפנים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר יומיים. אפשר להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
  • שלב 10

    1 דקות
    לגרסת פרווה - המירו את החמאה במרגרינה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס, באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 1 מתוך 10

לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה, כ-8 דק' לקבלת בצק רך וחלק.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 2 מתוך 10

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה להתפחה (הבצק לא יתפח משמעותית). לחילופין, אפשר להתפיח מחוץ למקרר כשעתיים וחצי-שלוש, עד להכפלת הנפח. הבצק יהיה רך מאוד לפני ההתפחה וזה בסדר. בתום ההתפחה הוא יהיה נוח לעבודה.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 3 מתוך 10

מקציפים את החלבונים, סוכר ודבש לקצף לבן סמיך מאוד ויציב.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 4 מתוך 10

מערבלים חמאה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ושקדים בקערת מיקסר נקייה עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקרמית.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 5 מתוך 10

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 6 מתוך 10

חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ וגודל 30X40 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לגלילה. חוצים כל גלילה לשניים לאורכה ומלפפים את שני החצאים לבורג.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 7 מתוך 10

מניחים כל עוגה בתבנית ומתפיחים כ-30 דק' להכפלת הנפח. מפזרים מעל שקדים פרוסים.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 8 מתוך 10

אופים כ-30 דקות עד שהעוגות זהובות בצורה יפה והבצק אפוי גם בפנים.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 9 מתוך 10

מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר יומיים. אפשר להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.

עוגת קראנץ' שקדים ודבש

שלב 10 מתוך 10

לגרסת פרווה - המירו את החמאה במרגרינה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס, באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • דל סוכר

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת ביסקוויטים שוקו וניל

    עוגת ביסקוויטים שוקו וניל

    20 דקות קל
  • עוגת וניל בחושה עם תותים

    עוגת וניל בחושה עם תותים

    60 דקות קל
  • עוגת הביסקוויטים של הדר מרקס

    עוגת הביסקוויטים של הדר מרקס

    20 דקות קל
  • עוגת שוקולד לפסח בצ'יק

    עוגת שוקולד לפסח בצ'יק

    50 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים