דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
עוגת רושם יוצאת דופן, עם בצק פריך, שכבת קראנץ' קרמלי של פרלין לוז, קרם מענג וציפוי שוקולד לבן. וגם הדרכה קצרה להכנת קישוטי שוקולד

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
חמאה
1  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.67  כוס
סוכר לבן
2 
חלמון (הצהוב)
70  גרם
אגוזי לוז קלויים (לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות בלבד (עד להזהבה)
0.25  כוס
סוכר לבן
1  כפית
מים
2  מיכלים
שמנת מתוקה
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
1  כוס
חלב
150  גרם
שוקולד לבן
0.25  כוס
חלב
1  כפית
חמאה
60  גרם
שוקולד לבן לקישוט המשולשים (לא חובה)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים לקערת מערבל את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בפולסים עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בפולסים קצרים עד שהביצים נטמעות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את הבצק, ומהדקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים את הבצק במזלג.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות' ואופים כ-20-30 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    אפשר להכין לפני ולשמור במקפיא עד לשימוש.
  • שלב 5

    0 דקות
    משמנים נייר אפיה בשמן ולהניח בצד.
  • שלב 6

    0 דקות
    במחבת, רצוי טפלון, שמים את הסוכר וכף מים עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים: בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר, ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר).
  • שלב 7

    0 דקות
    מסירים מהאש (זהירות רותח) ומכניסים את האגוזים למחבת. שופכים את האגוזים על נייר האפייה המשומן ומקררים לאחר כשעה. שוברים גס את הפרלינים שנוצרו וטוחנים גס במג'ימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים. אנו נשתמש במחצית ממנה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב, על לקבלת קרם יציב.
  • שלב 9

    0 דקות
    על בסיס החמאה הקר מורחים מחצית מכמות הקרם, עליו מפזרים את פרלין אגוזי הלוז, על האגוזים מורחים את יתרת הקרם שנשאר לנו, מיישרים היטב את הקרם ומכניסים למקרר לרבע שעה.
  • שלב 10

    0 דקות
    כשהעוגה קרה מכינים ציפוי: שמים את כל חומרי הציפוי בקערית למיקרוגל ומחממים היטב.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוצאים ומערבבים (אם המרקם אינו חלק לאחר שערבבנו היטב, מוסיפים עוד מעט חלב, עד לקבלת קרם חלק).
  • שלב 12

    0 דקות
    שופכים מיד (זה מתקשה מהר) על העוגה ומפזרים את הציפוי (לא עם כף). מזיזים את התבנית בזהירות מצד לצד עד שכל העוגה מצופה. מכניסים למקרר ל-8 שעות.
  • שלב 13

    0 דקות
    במידה ורוצים להכין את קישוטי השוקולד: ממיסים את השוקולד הלבן (שמים את השוקולד בקערה חסינת חום, מעל סיר עם מים חמים וממתינים עד להמסת השוקולד) מצננים מעט את השוקולד מערבבים "ומשחקים" (טמפרור) עם השוקולד. לאחר שהשוקולד התקרר, שופכים אותו בצורה מלבנית אורך כ-30 ס"מ על רוחב 15 ס"מ על נייר אפייה (שנמצא על גבי משטח או תבנית). מסמנים משולשים ומכניסים למקרר לקירור. מוציאים ומפרידים את המשולשים, ומקשטים את העוגה. במקום משולשים אפשר לשבור את המלבן שייצרנו לחתיכות גדולות ולא סימטריות, ולהצמיד לעוגה. בתיאבון!
עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 1 מתוך 13

מעבירים לקערת מערבל את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בפולסים עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בפולסים קצרים עד שהביצים נטמעות.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 2 מתוך 13

מוציאים את הבצק, ומהדקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים את הבצק במזלג.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 3 מתוך 13

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות' ואופים כ-20-30 דקות.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 4 מתוך 13

אפשר להכין לפני ולשמור במקפיא עד לשימוש.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 5 מתוך 13

משמנים נייר אפיה בשמן ולהניח בצד.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 6 מתוך 13

במחבת, רצוי טפלון, שמים את הסוכר וכף מים עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים: בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר, ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר).

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 7 מתוך 13

מסירים מהאש (זהירות רותח) ומכניסים את האגוזים למחבת. שופכים את האגוזים על נייר האפייה המשומן ומקררים לאחר כשעה. שוברים גס את הפרלינים שנוצרו וטוחנים גס במג'ימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים. אנו נשתמש במחצית ממנה.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 8 מתוך 13

מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב, על לקבלת קרם יציב.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 9 מתוך 13

על בסיס החמאה הקר מורחים מחצית מכמות הקרם, עליו מפזרים את פרלין אגוזי הלוז, על האגוזים מורחים את יתרת הקרם שנשאר לנו, מיישרים היטב את הקרם ומכניסים למקרר לרבע שעה.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 10 מתוך 13

כשהעוגה קרה מכינים ציפוי: שמים את כל חומרי הציפוי בקערית למיקרוגל ומחממים היטב.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 11 מתוך 13

מוצאים ומערבבים (אם המרקם אינו חלק לאחר שערבבנו היטב, מוסיפים עוד מעט חלב, עד לקבלת קרם חלק).

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 12 מתוך 13

שופכים מיד (זה מתקשה מהר) על העוגה ומפזרים את הציפוי (לא עם כף). מזיזים את התבנית בזהירות מצד לצד עד שכל העוגה מצופה. מכניסים למקרר ל-8 שעות.

עוגת קרם ופרלין בציפוי שוקולד לבן

שלב 13 מתוך 13

במידה ורוצים להכין את קישוטי השוקולד: ממיסים את השוקולד הלבן (שמים את השוקולד בקערה חסינת חום, מעל סיר עם מים חמים וממתינים עד להמסת השוקולד) מצננים מעט את השוקולד מערבבים "ומשחקים" (טמפרור) עם השוקולד. לאחר שהשוקולד התקרר, שופכים אותו בצורה מלבנית אורך כ-30 ס"מ על רוחב 15 ס"מ על נייר אפייה (שנמצא על גבי משטח או תבנית). מסמנים משולשים ומכניסים למקרר לקירור. מוציאים ומפרידים את המשולשים, ומקשטים את העוגה. במקום משולשים אפשר לשבור את המלבן שייצרנו לחתיכות גדולות ולא סימטריות, ולהצמיד לעוגה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים