שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת קרם משמשים וג’לי

תאריך פרסום: 28/7/2014
דרוג הגולשים:
עוגת קרם משמשים וג’לי

מצרכים

תבנית 26 מתפרקת
בסיס:
1.1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה (רכה)
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
1/3 כוס סוכר

לקרם:
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 קופסת משמשים משומרים(אפשר גם אפרסקים)
3/4 כוס מסירופ המשמשים
1 חבילה ג’לי משמש

אופן ההכנה

אופן הכנה בסיס:
לערבב במיקסר חמאה, ביצים, סוכר, סוכר וניל, קמח ואבקת אפייה לתערובת אחיד (לא לערבב הרבה) למרוח על תחתית תבנית משומנת (במעט שמן )(כמות הבצק מספיקה לכל התבנית למרות שזה נראה מעט ) לאפות ב-180 מעלות כ-20 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא נקי (הבסיס בצבע זהוב לבן ) להניח לקירור.

לחורר את בסיס העוגה עם קיסם (כ-15 חורים בכל העוגה ) לקחת 3/4 כוס מסירופ/נוזל המשמשים ולהרטיב את בסיס העוגה בצורה שווה , לחתוך את המשמשים לפלחים ולסדר במעגל צמוד לדפנות התבנית על הבסיס ובמרכז (מה שנשאר)
להקציף במיקסר שמנת מתוקה 38% כוס חלב ואינסטנט פודינג לקרם יציב, לשפוך על הבסיס עם המשמשים להכניס לקירור, להכין ג’לי משמש לפי הוראות ההכנה , להמתין 5 דקות ולשפוך על העוגה להכניס לקירור של 8 שעות לפחות (עדיף לילה ) העוגה משתבחת למחרת .

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים