המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את כל חומרי העוגה במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר , מערבבים לבצק אחיד.
משמנים ומקמחים שלוש תבניות חד-פעמיות קטנות (20 ס"מ) ויוצקים אליהן את הבצק, שליש לכל תבנית.
בחום של 180 מעלות אופים 20 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגות יוצאת יבשה.
מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך מצננים שעה במקרר או רבע שעה במקפיא. שלב זה חשוב שכן מריחת זיגוג על עוגה חמה תקרע את הבצק העדין.
מכינים זיגוג: מקציפים יחד את כל החומרים למשחה סמיכה ולבנה. כמות אבקת הסוכר המפלצתית, חיונית משום שאחרת הזיגוג יתקבל דליל מדי.
מניחים עיגול בצק אחד על צלחת הגשה ומורחים עליו שכבה יפה של זיגוג. ממשיכים בעוד בצק ועוד זיגוג ושוב עיגול בצק שלישי מעל. עכשיו מורחים את יתרת הזיגוג על גג העוגה ושוליה, כך שהיא תהיה לבנה לגמרי. זו כל ההפתעה: שמגישים את העוגה בתמימות לשולחן, ואז פורסים מול האורחים המשתאים, ומגלים להם שבפנים יש פסים לבנים ואדומים כמו בדגל ארצות הברית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0