המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבסיס - קציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצב יציב ונוקשה.
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד וממשיכים להקציף עד להטמעת החומרים.
משטחים לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ (אפשרי גם 28) ואופים בחום בינוני כ-45-60 דקות. בודקים שקיסם יוצא נקי ומכבים את התנור, אם יש צורך - מאריכים מעט את זמן האפייה.
שימו לב - הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. לקרר היטב ולהזליף כמה טיפות של רום (ממש מעט).
להכנת קרם הווניל - מקציפים חבילת שמנת מתוקה אחת, חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם וכוס חלב, עד לקבלת קצפת יציבה.
משטחים את הציפוי על הקרם.
להכנת ציפוי השוקולד - ממיסים על הגז או במיקרוגל חבילת שוקולד מריר (100 גרם) וחבילת שמנת מתוקה עד שהשוקולד נמס.
לאחר שהתערובת מתקררת מצפים את העוגה מעל שכבת הקרם הווניל.
מעבירים את העוגה לקירור של כמה שעות במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1