המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, סוכר ומלח, ומערבבים קלות.
מוסיפים ביצה ואת קוביות החמאה, ולשים עד לקבלת בצק פירורי. תוך כדי לישה מוסיפים חלב בהדרגה, וממשיכים ללוש עוד מספר דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כשעה.
בינתיים, כשהבצק בהתפחה, מכינים את המלית: שמים בסיר חלב, סוכר וחמאה, ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש, מוסיפים את הפרג ותמצית הווניל, ומצננים.
מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח, מורחים את המלית, מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל, ומגלגלים את המלבן לרולדה.
חותכים את הרולדה ל-4 חלקים, וכל חלק חותכים ל-3 חלקים שווים. מניחים את הפרוסות במרווחים קלים בתבנית משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים 30 דקות, עד להזהבה.
מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר.
כשהעוגה מוכנה, מברישים אותה בסירופ שהכנו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0