דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שוקולד נפלאה - פרווה

עוגת שוקולד נפלאה - פרווה

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: Jacob Herskovits
עוגת שוקולד טעימה עם שתי אפשרויות לציפוי - גנאש או סירופ שוקולד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
סוכר לבן
1  כוס
שמן קנולה
2 
ביצה
1  כף
סוכר וניל
1.5  כוסות
אבקת שוקו ללא סוכר
1  כוס
מים רותחים
100  גרם
שוקולד מריר שבור לקוביות
2  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
2  כפות
קקאו
1  קורט
מלח
150  גרם
שוקולד מריר שבור לקוביות
150  מיליליטר
שמנת מתוקה
50  גרם
שוקולד מריר
2  כפות
אבקת שוקו ללא סוכר
2  כפות
שמן קנולה
0.25  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים אותה מעט.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים בקערה את הסוכר, השמן, הביצים וסוכר הווניל, ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את אבקת השוקו ומערבבים מעט. מוסיפים את המים הרותחים תוך בחישה נמרצת (כדי למנוע התקרשות של הביצים).
  • שלב 4

    0 דקות
    ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את השוקולד המומס לקערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח, ומערבבים ממש ממש מעט רק עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה.
  • שלב 6

    30 דקות
    יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ועם פירורים לחים.
  • שלב 7

    0 דקות
    לציפוי גנאש: מביאים את השמנת לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד. מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
  • שלב 8

    7 דקות
    לסירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד 7 דקות על להבה נמוכה, כדי שהסירופ יצטמצם ויסמיך מעט. עם זאת, חשוב שהוא יישאר נוזלי, כדי שיוכל להיספג בעוגה. דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים עליה את הסירופ. חשוב לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה, כדי שהסירופ יחלחל וירטיב אותה מבפנים ומבחוץ.
עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 1 מתוך 8

מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים אותה מעט.

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 2 מתוך 8

שמים בקערה את הסוכר, השמן, הביצים וסוכר הווניל, ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית.

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 3 מתוך 8

מוסיפים את אבקת השוקו ומערבבים מעט. מוסיפים את המים הרותחים תוך בחישה נמרצת (כדי למנוע התקרשות של הביצים).

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 4 מתוך 8

ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 5 מתוך 8

מוסיפים את השוקולד המומס לקערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח, ומערבבים ממש ממש מעט רק עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה.

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 6 מתוך 8

יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ועם פירורים לחים.

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 7 מתוך 8

לציפוי גנאש: מביאים את השמנת לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד. מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים על העוגה בעודה חמה.

עוגת שוקולד נפלאה  - פרווה

שלב 8 מתוך 8

לסירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד 7 דקות על להבה נמוכה, כדי שהסירופ יצטמצם ויסמיך מעט. עם זאת, חשוב שהוא יישאר נוזלי, כדי שיוכל להיספג בעוגה. דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים עליה את הסירופ. חשוב לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה, כדי שהסירופ יחלחל וירטיב אותה מבפנים ומבחוץ.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים