דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: hany shevach
קינוח עשיר שמשלב בין שוקולד לבוטנים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
ביצה
0.75  כוס
סוכר לבן
100  גרם
שוקולד מריר
100  גרם
חמאה
2  כפות
קקאו
0.5  כפית
מלח
200  מיליליטר
שמנת חמוצה
1.25  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
225  גרם
גבינה לבנה 5%
0.5  כוס
חמאת בוטנים
50  גרם
שוקולד מריר
0.5  כוס
סוכר לבן
3  כפות
מים
0.33  כוס
שמנת מתוקה
100  גרם
שוקולד מריר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקציפים את הביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. ממיסים (על אדים, במיקרוגל או בסיר קטן) את השוקולד עם החמאה, הקקאו והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד, בהדרגה ותוך הקצפה, אל תערובת הביצים והסוכר. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומאחידים. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח, עד שהוא מתפזר בצורה אחידה בבלילה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (כ-30 דק'. זהירות לא לייבש). מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים את קרם חמאת הבוטנים: במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים. ממיסים (על אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לאיחוד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לשלוש דיסקיות דקות ואחידות בעוביין. מסירים את שתי הדיסקיות העליונות ושומרים על צלחת בצד. מורחים על הדיסקית התחתונה מחצית מהקרם. מניחים בזהירות את הדיסקית האמצעית מעל הקרם, ומורחים עליה את יתרת הקרם. מניחים על הקרם את הדיסקית העליונה (התקבלה עוגה ממולאת בשתי שכבות קרם, וללא ציפוי).
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את הציפוי: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ. ממשיכים להרתיח על אש בינונית עוד חמש דקות, עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם צריך, מחזירים לאש לכמה שניות כדי להמיס את הסוכר שהתגבש במגע עם השמנת הקרה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מצננים את הציפוי כ-15 דקות, ואז יוצקים שכבה אחידה ממנו על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

שלב 1 מתוך 5

מקציפים את הביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. ממיסים (על אדים, במיקרוגל או בסיר קטן) את השוקולד עם החמאה, הקקאו והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד, בהדרגה ותוך הקצפה, אל תערובת הביצים והסוכר. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומאחידים. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח, עד שהוא מתפזר בצורה אחידה בבלילה.

עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

שלב 2 מתוך 5

מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (כ-30 דק'. זהירות לא לייבש). מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים את קרם חמאת הבוטנים: במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים. ממיסים (על אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לאיחוד.

עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

שלב 3 מתוך 5

מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לשלוש דיסקיות דקות ואחידות בעוביין. מסירים את שתי הדיסקיות העליונות ושומרים על צלחת בצד. מורחים על הדיסקית התחתונה מחצית מהקרם. מניחים בזהירות את הדיסקית האמצעית מעל הקרם, ומורחים עליה את יתרת הקרם. מניחים על הקרם את הדיסקית העליונה (התקבלה עוגה ממולאת בשתי שכבות קרם, וללא ציפוי).

עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

שלב 4 מתוך 5

מכינים את הציפוי: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ. ממשיכים להרתיח על אש בינונית עוד חמש דקות, עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם צריך, מחזירים לאש לכמה שניות כדי להמיס את הסוכר שהתגבש במגע עם השמנת הקרה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

שלב 5 מתוך 5

מצננים את הציפוי כ-15 דקות, ואז יוצקים שכבה אחידה ממנו על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים