המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח שמרים, סוכר, חלמונים, חמאה וחלב,. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף טיפין, טיפין, חלב. *ניתן להמיר את החמאה במרגרינה ואת החלב במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מערבבים במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
מכסים את הקערה ומשארים לתפוח כ-90 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק תפח, מקמחים את הידיים למניעת הידבקות הבצק, מחלקים אותו ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי כ- 1-1.5 ס"מ .
מורחים על המלבן חצי מכמות ממרח השוקולד בשכבה דקה ואחידה ומפזרים מעל חצי מכמות האגוזים.
מגלגלים את המלבן לרולדה, פורסים אותה עם סכין חדה לחתיכות בעובי כ-5-6 ס"מ ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ ומרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה עם יתר המילוי והבצק.
לפני האפייה מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים בביצה טרופה (ניתן לדלל את הביצה עם כף מים) ואופים במשך כ-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0