המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מכוס הקמח הנוספת לקבלת בצק דביק.
זורים חצי כוס קמח על משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה עוד קמח עד שהבצק כבר אינו קולט את הקמח בקלות.
מגלגלים לכדור ומתפיחים 120 דקות.
אפשר להתפיח במקרר כל הלילה. אם עושים כך יוצקים 2-3 כפות שמן חמניות לקערה גדולה, מגלגלים בשמן את כדור הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר.
בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הדבש והסוכר ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר החומרים חוץ מהביצים, מבשלים ומערבבים על אש קטנה כ-5 דקות. מסירים מהאש ומצננים. בוחשים פנימה את הביצים.
אחרי שהבצק תפח (שעתיים או לילה) יוצרים ממנו נקניק ומרדדים על משטח עבודה למלבן שמידותיו בערך 70 ס"מ על 30 ס"מ ועובי הבצק חצי ס"מ.
מורחים את שני השלישים התחתונים של המלבן (לאורך הצלע הארוכה) במילוי. מגלגלים לרולדה.
פורסים לכ-16 פרוסות שוות גודל ומסדרים בצפיפות, עם החלק החתוך כלפי מטה, בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. מברישים בחלב.
אופים בחום של 180 מעלות, כ-50 דקות, עד שהעוגה שחומה ותפוחה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0