-
שלב 1
0 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
שלב 2
0 דקות
הכנת השזיפים: חוצים את השזיפים, ומגלענים אותם.
-
שלב 3
0 דקות
חותכים את השזיפים לרצועות, ומניחים בקערה.
-
שלב 4
0 דקות
יוצקים לקערה ברנדי, ומערבבים. משהים עד להכנת הבצק.
-
שלב 5
0 דקות
שמים במחבת חמאה ודבש, מחממים וממיסים תוך כדי ערבוב.
-
שלב 6
0 דקות
הכנת העוגה: מכניסים לקערת מערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, המלח והקינמון, ומערבבים היטב.
-
שלב 7
0 דקות
מוסיפים לקערת המערבל חמאה, סוכר. ביצים, יוגורט ותמצית הווניל, ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
-
שלב 8
0 דקות
יוצקים לקערה את החלב, ומערבלים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
שלב 9
0 דקות
מעבירים לבסיס תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ את תמיסת החמאה והדבש, ומורחים על פני הבסיס.
-
שלב 10
0 דקות
מסדרים מעל תמיסת הדבש את רצועות השזיפים במעגלים.
-
שלב 11
0 דקות
יוצקים את בלילת הבצק מעל שכבת השזיפים.
-
שלב 12
60 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, ואופים במשך כ-60 דקות.
-
שלב 13
30 דקות
בודקים בעזרת קיסם הננעץ במרכז העוגה שהקיסם יבש. מוציאים את העוגה מחוץ לתנור, ומצננים במשך כ-30 דקות.
-
שלב 14
0 דקות
מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית כדי להפריד את העוגה מדפנות התבנית.
-
שלב 15
15 דקות
מניחים צלחת הגשה על גבי התבנית, והופכים את העוגה על גביה, כך שפניה יפנו כלפי מטה ומבלי להסיר את הקפיץ. מניחים למשך כ-15 דקות על מנת לאפשר לנוזלים לחלחל אל העוגה.
-
שלב 16
0 דקות
מוציאים את הקפיץ של התבנית ומסירים את הבסיס.
-
שלב 17
0 דקות
לפני הגשה ניתן לפזר מעל השזיפים אבקת סוכר.
בתיאבון!
כתוב ביקורת