שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שזיפים עם שטרוייזל שקדים

תאריך פרסום: 30/8/2010
דרוג הגולשים:
עוגת שזיפים עם שטרוייזל שקדים

מצרכים

עוגה בחושה המכילה פירות וקראסט בחלקה העליון. תמיד נהדרת לצד השתייה החמה ובכלל.
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

1/4 כוס שמן
150 גרם חמאה
450 גרם סוכר
6 ביצים
350 גרם קמח תופח אסם, מנופה (1 חב’ קטנה)
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
2 כפיות תמצית וניל
5-6 שזיפים אדומים חתוכים לרבעים.
לשטרוייזל
70 גרם חמאה קרה
70 גרם סוכר דמררה
70 גרם קמח תופח אסם (1/2 כוס)
70 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
מכינים את השטרוייזל: מערבבים במעבד מזון את כל המצרכים עד קבלת תערובת פירורית. שומרים במקרר.
מכינים את העוגה: מערבבים במעבד מזון חמאה, סוכר ושמן בעזרת בוחש הגיטרה במהירות בינונית, במשך כ- 5 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב כ- 5 דקות נוספות עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מורידים מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים לאט ולסירוגין קמח, אבקת סודה ושמנת חמוצה.
מעבירים את התערובת לתבנית, מניחים את השזיפים (משקיעים אותם) ומפזרים למטה את השטרוייזל.
אופים כ-שעה, או עד שהשטרוייזל מזהיב.
טיפים:
1. מומלץ להשתמש בשזיפים אדומים אך לא רכים מידי! ע"מ שישמרו על צורתם בעוגה בגמר האפייה.
2. חשוב לחתוך את השזיפים בצורה אחידה ולפזר אותם בתערובת באופן אחיד כשהם מכוסים בתערובת העוגה, אבל לא שוקעים לתחתית התבנית.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים