מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה ומכניסים למקרר עד שהתערובת מוכנה.
שלב 2
0 דקות
בקערה בינונית ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרו (מחממים לחצי דקה, מערבבים ומחזירים לחימום עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה).
שלב 3
0 דקות
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את הביצים אחת אחת חשוב לא להוסיף את הביצים בבת אחת אלא להוסיף ביצה, לערבל וכשהיא נטמעת בתערובת להוסיף את הביצה הבאה.
שלב 5
0 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמנת ואת הקמח, המלח והסודה לשתייה לסירוגין ב-3 פעמים. מתחילים עם הקמח.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים שליש מהתערובת לשוקולד המומס ומערבבים בתנועת קיפול.
שלב 7
5 דקות
מקמחים בעדינות את התבנית (תבנית בבקה או שתי תבניות אינגליש קייק) ומשמנים, הופכים ומנערים מעודפי קמח זה יעזור לשמור שהתערובת לא תידבק לתבנית.
שלב 8
0 דקות
יוצקים לתבנית חצי מכמות התערובת המוקצפת. בעזרת כף יוצקים מעל את תערובת השוקולד ומשאירים כמה כפות לחלק העליון. מכסים ביתרת התערובת המוקצפת ויוצקים את שארית תערובת השוקולד.
שלב 9
0 דקות
בעזרת סכין או קיסם ארוך עוברים בתנועה סיבובית ליצירת דוגמת שיש.
שלב 10
35 דקות
אופים עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, כ-35 דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0