דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שיש קלה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שיש קלה

עוגת שיש קלה

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: משה פיסו
עוגת השיש האהובה והמוכרת במתכון פשוט, קל וטעים במיוחד שמביא את המאפייה ישר הביתה :)

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
שוקולד מריר שבור לקוביות
1  כוס
חלב
180  גרם
חמאה רכה
1.25  כוסות
סוכר לבן
3 
ביצה
1  מיכל
שמנת חמוצה
2.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
2  כפיות
תמצית וניל
1  כפית
חמאה מומסת, לשימון תבנית
0.25  כוס
אבקת סוכר לבזיקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מברישים תבניות בחמאה ובוזקים סוכר כך שיצפה את התחתית והדפנות. מנערים עודף סוכר.
  • שלב 3

    0 דקות
    בסיר קטן מניחים שוקולד וחצי כוס מהחלב, מבשלים תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר כחמש דקות, עד לתערובת קרמית ומבריקה.
  • שלב 5

    0 דקות
    טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים פנימה את השמנת, אחר כך את החלב הנותר ולבסוף את הקמח לערבול קצר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים עם השוקולד המומס לקבלת תערובת חלקה ואת התערובת הנותרת מערבבים עם תמצית וניל.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים לתבנית את שתי התערובות לסירוגין, כך שיתערבבו זו בזו.
  • שלב 8

    0 דקות
    "חורשים" בתוך הבצק עם סכין 3 סיבובים לאורך הכיכר, לקבלת אפקט שיש.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופים כ-45 דקות, עד שיציב וקיסם עץ המוחדר למרכז יוצא יבש.
עוגת שיש קלה

שלב 1 מתוך 9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

עוגת שיש קלה

שלב 2 מתוך 9

מברישים תבניות בחמאה ובוזקים סוכר כך שיצפה את התחתית והדפנות. מנערים עודף סוכר.

עוגת שיש קלה

שלב 3 מתוך 9

בסיר קטן מניחים שוקולד וחצי כוס מהחלב, מבשלים תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי.

עוגת שיש קלה

שלב 4 מתוך 9

מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר כחמש דקות, עד לתערובת קרמית ומבריקה.

עוגת שיש קלה

שלב 5 מתוך 9

טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים פנימה את השמנת, אחר כך את החלב הנותר ולבסוף את הקמח לערבול קצר.

עוגת שיש קלה

שלב 6 מתוך 9

מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים עם השוקולד המומס לקבלת תערובת חלקה ואת התערובת הנותרת מערבבים עם תמצית וניל.

עוגת שיש קלה

שלב 7 מתוך 9

יוצקים לתבנית את שתי התערובות לסירוגין, כך שיתערבבו זו בזו.

עוגת שיש קלה

שלב 8 מתוך 9

"חורשים" בתוך הבצק עם סכין 3 סיבובים לאורך הכיכר, לקבלת אפקט שיש.

עוגת שיש קלה

שלב 9 מתוך 9

אופים כ-45 דקות, עד שיציב וקיסם עץ המוחדר למרכז יוצא יבש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים