דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

(0)
240 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת שמרים רכה וריחנית, עם מלית קראנצ'ית של סוכר, קינמון ואגוזים שאוהבים
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
150  מיליליטר
חלב
2 
ביצה
70  גרם
סוכר לבן
0.25  כפית
מלח
200  גרם
חמאה רכה
80  גרם
חמאה רכה
150  גרם
סוכר לבן
20  גרם
קינמון טחון
100  גרם
אגוזים קצוצים דק (מלך, שקדים או לוז)
1 
ביצה טרופה, להברשה
0.5  כוס
מים לסירופ
0.5  כוס
סוכר לבן לסירופ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    להכנת הבצק - בקערת מיקסר מניחים חלב, ביצים, סוכר (70 גרם) ומלח ומערבבים כדקה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים תוך כדי ערבוב אטי את הקמח.
  • שלב 3

    5 דקות
    ממשיכים ללוש כ-5 דקות לקבלת בצק.
  • שלב 4

    5 דקות
    מוסיפים את החמאה הרכה (200 גרם) וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד.
  • שלב 5

    60 דקות
    מכסים במגבת ומתפיחים כ-60 דקות עד להכפלת הנפח.
  • שלב 6

    60 דקות
    מוציאים אויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום ל-60 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוציאים מהמקרר, מחלקים לשניים ומרדדים לריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ.
  • שלב 8

    5 דקות
    מערבבים היטב את החמאה (80 גרם), סוכר (150גרם) וקינמון ומורחים חצי מהכמות על כל עלה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. מגלגלים לרולדה.
  • שלב 10

    0 דקות
    חוצים באמצע את החולדה לאורך, כאשר הקצה העליון נשאר מחובר.
  • שלב 11

    0 דקות
    מלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה ומהדקים את הקצוות הלא מחוברים אחת לשניה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 13

    60 דקות
    מתפיחים במקום חמים כ-60 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • שלב 15

    35 דקות
    מברישים בעדינות את את העוגות בביצה ואופים כ-35 דקות.
  • שלב 16

    0 דקות
    מכינים סירופ סוכר, מבשלים על אש נמוכה את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך.
  • שלב 17

    0 דקות
    מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר.
  • שלב 18

    0 דקות
    מצננים מעט לפני הגשה.
עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 1 מתוך 18

להכנת הבצק - בקערת מיקסר מניחים חלב, ביצים, סוכר (70 גרם) ומלח ומערבבים כדקה.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 2 מתוך 18

מוסיפים תוך כדי ערבוב אטי את הקמח.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 3 מתוך 18

ממשיכים ללוש כ-5 דקות לקבלת בצק.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 4 מתוך 18

מוסיפים את החמאה הרכה (200 גרם) וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 5 מתוך 18

מכסים במגבת ומתפיחים כ-60 דקות עד להכפלת הנפח.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 6 מתוך 18

מוציאים אויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום ל-60 דקות.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 7 מתוך 18

מוציאים מהמקרר, מחלקים לשניים ומרדדים לריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 8 מתוך 18

מערבבים היטב את החמאה (80 גרם), סוכר (150גרם) וקינמון ומורחים חצי מהכמות על כל עלה.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 9 מתוך 18

מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. מגלגלים לרולדה.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 10 מתוך 18

חוצים באמצע את החולדה לאורך, כאשר הקצה העליון נשאר מחובר.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 11 מתוך 18

מלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה ומהדקים את הקצוות הלא מחוברים אחת לשניה.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 12 מתוך 18

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 13 מתוך 18

מתפיחים במקום חמים כ-60 דקות.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 14 מתוך 18

מחממים תנור ל-170 מעלות.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 15 מתוך 18

מברישים בעדינות את את העוגות בביצה ואופים כ-35 דקות.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 16 מתוך 18

מכינים סירופ סוכר, מבשלים על אש נמוכה את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 17 מתוך 18

מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר.

עוגת שמרים במלית קינמון ואגוזים

שלב 18 מתוך 18

מצננים מעט לפני הגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים