להכנת הבצק מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה, או לקערת עבודה, את כל מצרכי הבצק, כולל העיסה, למעט 3 כפות השמן, ומערבלים עד קבלת בצק רך ואחיד, את המים מוסיפים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את 3 כפות השמן ולשים שוב היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק, לשים את הבצק לישה קצרה ביד, מכסים ומתפיחים 45 דקות.
שלב 3
0 דקות
בינתיים מערבלים את כל מצרכי המלית עד לקבלת קרם אחיד.
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני, משטחים על כל עלה מחצית מכמות המלית בשכבה אחידה, ומגלגלים לגלילה.
שלב 5
0 דקות
חותכים את הגלילות לאורכן ל-4 חלקים, וקולעים את החלקים כצמה (כמו עוגת קרנץ).
שלב 6
0 דקות
משמנים את התבנית, מקמחים קלות ומניחים את "הצמה" בתבנית בצורת עיגול, מברישים בביצה טרופה ושוב מתפיחים כ-30 דקות בקיץ וכשעה בחורף.
שלב 7
0 דקות
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, כ-10 דקות לפני האפייה.
שלב 8
0 דקות
מנמיכים את חום התנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
להכנת הבצק מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה, או לקערת עבודה, את כל מצרכי הבצק, כולל העיסה, למעט 3 כפות השמן, ומערבלים עד קבלת בצק רך ואחיד, את המים מוסיפים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את 3 כפות השמן ולשים שוב היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק, לשים את הבצק לישה קצרה ביד, מכסים ומתפיחים 45 דקות.
שלב 3
מתוך
8
בינתיים מערבלים את כל מצרכי המלית עד לקבלת קרם אחיד.
שלב 4
מתוך
8
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני, משטחים על כל עלה מחצית מכמות המלית בשכבה אחידה, ומגלגלים לגלילה.
שלב 5
מתוך
8
חותכים את הגלילות לאורכן ל-4 חלקים, וקולעים את החלקים כצמה (כמו עוגת קרנץ).
שלב 6
מתוך
8
משמנים את התבנית, מקמחים קלות ומניחים את "הצמה" בתבנית בצורת עיגול, מברישים בביצה טרופה ושוב מתפיחים כ-30 דקות בקיץ וכשעה בחורף.
שלב 7
מתוך
8
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, כ-10 דקות לפני האפייה.
שלב 8
מתוך
8
מנמיכים את חום התנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0