דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: דן גבאי
לא רק לטבעונים: עוגת שמרים במילוי חלומי של שוקולד ופקאנים ובזיגוג מתוק. מושלמת לאירוח וסתם לפינוק

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (2 כוסות פחות 3 כפות)
60  גרם
מים או 80 גרם חלב סויה
40  גרם
סוכר לבן
0.25  כפית
מלח
60  גרם
תינוק, פירות, רסק תפוחים, מתוח לא ממותק
4  כפות
שמן צמחי
75  גרם
שוקולד מריר
4  כפות
חלב סויה
0.5  כוס
אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים
0.33  כוס
חלב סויה
0.33  כוס
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    שמים במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח. אם הוא מרגיש קשה מדי אפשר גם להוסיף טיפה מים ו/או שמן ולהמשיך ללוש עד שהוא מרגיש נוח יותר לעבודה. ללישה ביד צריך לפחות רבע שעה של לישה מאסיבית ונחושה.
  • שלב 2

    90 דקות
    מכסים בניילון ומעל זה מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. בקיץ 90 דקות, בחורף אולי קצת יותר.
  • שלב 3

    0 דקות
    שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה ביחד עם החלב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכניסים למיקרו ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • שלב 5

    10 דקות
    מרתיחים את החלב עם הסוכר בסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות או עד שמתקבל סירופ בטעם קרמלי מתוק מאוד.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרדדים את הבצק לריבוע או למלבן של 30*40 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורחים את רוטב השוקולד על כל שטח הבצק ומפזרים עליו את הפקאנים (ממליצה להשאיר בערך שליש מהפקאנים לפיזור מעל).
  • שלב 8

    0 דקות
    מגלגלים את הבצק לרולדה לא דחוסה מדי, וחותכים לשבלולים בגובה של כ-2-3 ס"מ (או שכדאי להתאים את הגובה כך שיצאו לכם מספר שבלולים שיתאימו לתבנית בה אתם משתמשים).
  • שלב 9

    0 דקות
    אופציה נוספת: ליצור את הרולדה ואז לחתוך אותה במרכז לכל האורך כך שיישארו לנו 2 חצאים ארוכים ונוטפי שוקולד, וללפף אותם אחד על השני עד שנוצרת לנו מעין צמה. את הקצוות מקפלים למטה שלא יפתחו בתפיחה השנייה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת עגולה או בתבנית אינגליש קייק (אם רוצים להכין עוגה גדולה בתבנית של 26 כדאי להכפיל את הכמויות במתכון) ומשאירים קצת מקום ביניהם שיהיה לאן לתפוח (כחצי ס"מ או פחות יספיק).
  • שלב 11

    30 דקות
    מכסים את התבנית ומניחים לתפיחה שניה של 30 דקות בקיץ, בחורף אולי קצת יותר.
  • שלב 12

    0 דקות
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מפזרים מלמעלה את שארית הפקאנים הקצוצים ומורחים מחצית מהסירופ עם מברשת בשכבה דקה.
  • שלב 14

    25 דקות
    מכניסים לתנור ואופים 25 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז, בנקודות החיבור, יוצאת יבשה ואפויה ולא בצקית.
  • שלב 15

    40 דקות
    אם אופים שבלולים בודדים, זמן האפייה קצר יחסית. כדאי לעקוב. אם אופים כמות כפולה בתבנית של 26, זה אמור לקחת בערך 40 דקות.
  • שלב 16

    0 דקות
    כשהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים מלמעלה את הזיגוג של החלב והסוכר. לא צריך להטביע את העוגה אבל אפשר להבריש בנדיבות ככה שכל החלקים בעוגה יספגו מנה הגונה של המתוק המתוק הזה. זה מרטיב את הבצק כדי שלא יהיה יבש מדי.
עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 1 מתוך 16

שמים במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח. אם הוא מרגיש קשה מדי אפשר גם להוסיף טיפה מים ו/או שמן ולהמשיך ללוש עד שהוא מרגיש נוח יותר לעבודה. ללישה ביד צריך לפחות רבע שעה של לישה מאסיבית ונחושה.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 2 מתוך 16

מכסים בניילון ומעל זה מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. בקיץ 90 דקות, בחורף אולי קצת יותר.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 3 מתוך 16

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה ביחד עם החלב.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 4 מתוך 16

מכניסים למיקרו ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 5 מתוך 16

מרתיחים את החלב עם הסוכר בסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות או עד שמתקבל סירופ בטעם קרמלי מתוק מאוד.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 6 מתוך 16

מרדדים את הבצק לריבוע או למלבן של 30*40 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 7 מתוך 16

מורחים את רוטב השוקולד על כל שטח הבצק ומפזרים עליו את הפקאנים (ממליצה להשאיר בערך שליש מהפקאנים לפיזור מעל).

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 8 מתוך 16

מגלגלים את הבצק לרולדה לא דחוסה מדי, וחותכים לשבלולים בגובה של כ-2-3 ס"מ (או שכדאי להתאים את הגובה כך שיצאו לכם מספר שבלולים שיתאימו לתבנית בה אתם משתמשים).

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 9 מתוך 16

אופציה נוספת: ליצור את הרולדה ואז לחתוך אותה במרכז לכל האורך כך שיישארו לנו 2 חצאים ארוכים ונוטפי שוקולד, וללפף אותם אחד על השני עד שנוצרת לנו מעין צמה. את הקצוות מקפלים למטה שלא יפתחו בתפיחה השנייה.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 10 מתוך 16

מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת עגולה או בתבנית אינגליש קייק (אם רוצים להכין עוגה גדולה בתבנית של 26 כדאי להכפיל את הכמויות במתכון) ומשאירים קצת מקום ביניהם שיהיה לאן לתפוח (כחצי ס"מ או פחות יספיק).

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 11 מתוך 16

מכסים את התבנית ומניחים לתפיחה שניה של 30 דקות בקיץ, בחורף אולי קצת יותר.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 12 מתוך 16

מחממים תנור ל-170 מעלות.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 13 מתוך 16

מפזרים מלמעלה את שארית הפקאנים הקצוצים ומורחים מחצית מהסירופ עם מברשת בשכבה דקה.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 14 מתוך 16

מכניסים לתנור ואופים 25 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז, בנקודות החיבור, יוצאת יבשה ואפויה ולא בצקית.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 15 מתוך 16

אם אופים שבלולים בודדים, זמן האפייה קצר יחסית. כדאי לעקוב. אם אופים כמות כפולה בתבנית של 26, זה אמור לקחת בערך 40 דקות.

עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד ופקאן

שלב 16 מתוך 16

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים מלמעלה את הזיגוג של החלב והסוכר. לא צריך להטביע את העוגה אבל אפשר להבריש בנדיבות ככה שכל החלקים בעוגה יספגו מנה הגונה של המתוק המתוק הזה. זה מרטיב את הבצק כדי שלא יהיה יבש מדי.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים