דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שמרים "ספר תורה"
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שמרים "ספר תורה"

עוגת שמרים "ספר תורה"

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון של מיקי שמו להכנת עוגה בצורת ספר תורה מבצק שמרים במילוי שוקולד משובח ובציפוי שטרויזל פריך

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
770  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
150  גרם
סוכרזית סוכרלוז
10  גרם
אבקת אפייה
180  מיליליטר
מים
3  טיפות
תמצית וניל
1 
גרידת לימון מ- 1/4 תפוז
100  גרם
חמאה רכה
75  גרם
שמן קנולה
0.5  כפית
מלח
500  גרם
תחליף סוכר
60  גרם
קקאו מנופה
1  כף
נס קפה
2  כפות
שמן קנולה
100  גרם
חמאה קרה
100  גרם
תחליף סוכר
140  גרם
קמח לבן
1 
ביצה טרופה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    4 דקות
    מערבלים את הקמח, תחליף הסוכר ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה במשך כדקה. מוסיפים ביצים, מים, ונילין וקליפת תפוז ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים קובייה אחר קובייה למסה, עד שהן נבלעות בתערובת.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד משאירים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר.
  • שלב 5

    0 דקות
    לאחר שעה מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים תחליף סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית ללא החמאה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מערבבים בידיים או במעבד מזון את חומרי השטרויזל רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
  • שלב 9

    0 דקות
    מברישים בשמן או חמאה, מפזרים את מלית הקקאו ומטפטפים מעל חמאה מומסת/ שמן.
  • שלב 10

    0 דקות
    מגלגלים משני הצדדים של המלבן עד שהם נפגשים במרכז, כמו ספר תורה. מניחים בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ משומנת.
  • שלב 11

    0 דקות
    מברישים במעט שמן או חמאה מומסת ומפזרים את השטרויזל מלמעלה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • שלב 13

    35 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ-35 דקות עד להזהבה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מצננים מעט ומגישים.
עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 1 מתוך 14

מערבלים את הקמח, תחליף הסוכר ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה במשך כדקה. מוסיפים ביצים, מים, ונילין וקליפת תפוז ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 2 מתוך 14

חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים קובייה אחר קובייה למסה, עד שהן נבלעות בתערובת.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 3 מתוך 14

לשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 4 מתוך 14

מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד משאירים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 5 מתוך 14

לאחר שעה מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 6 מתוך 14

מערבבים תחליף סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית ללא החמאה.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 7 מתוך 14

מערבבים בידיים או במעבד מזון את חומרי השטרויזל רק עד לקבלת תערובת פירורית.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 8 מתוך 14

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 9 מתוך 14

מברישים בשמן או חמאה, מפזרים את מלית הקקאו ומטפטפים מעל חמאה מומסת/ שמן.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 10 מתוך 14

מגלגלים משני הצדדים של המלבן עד שהם נפגשים במרכז, כמו ספר תורה. מניחים בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ משומנת.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 11 מתוך 14

מברישים במעט שמן או חמאה מומסת ומפזרים את השטרויזל מלמעלה.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 12 מתוך 14

מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 13 מתוך 14

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ-35 דקות עד להזהבה.

עוגת שמרים "ספר תורה"

שלב 14 מתוך 14

מצננים מעט ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • יום הולדת
  • נבחרת בישולים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים