דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

(1)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מוגש בחום ובאהבה: עוגת שמרים קריספית במילוי קרם וניל ופירות אדומים בציפוי שטרויזל. אפשר להגיש לצד פירות יער

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3 
ביצה
0.67  כוס
חלב
1  כפית
מלח
0.5  כוס
סוכר לבן
150  גרם
חמאה בטמפרטורת החדר
250  גרם
שזיפים קפואים
0.5  כוס
יין אדום
1  מקל
קינמון טחון
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
1  מיכל
שמנת מתוקה
1  כוס
חלב
100  גרם
חמאה בטמפרטורת החדר
0.5  כוס
סוכר חום בהיר
100  גרם
אגוזי מלך קצוצים
1  כוס
קמח לבן
0.25  כפית
קינמון טחון
1  קורט
מלח
1 
ביצה טרופה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    6 דקות
    מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה. מפעילים על לישה במהירות נמוכה ל-6 דקות. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
  • שלב 2

    2 דקות
    חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק בהדרגה עד שהבצק מתגבש. ממשיכים ללוש כ-2 דקות נוספות.
  • שלב 3

    120 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים 120 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 4

    40 דקות
    מכינים את רוטב הפירות: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה או עד שהרוטב מעט מסמיך. מצננים במקרר.
  • שלב 5

    3 דקות
    מכינים את קרם הווניל: בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי קרם הוניל כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב. מכסים ומצננים במקרר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכינים את השטרויזל: שמים את כל חומרי השטרויזל במעבד מזון ומפעילים כ 10-15 שניות עד שנוצרים פרורים. מכסים ומצננים במקרר.
  • שלב 7

    2 דקות
    מחממים את התנור ל- 160 מעלות ומשמנים את 2 תבניות האינגליש קייק.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרכיבים את העוגות: מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח עבודה מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע"י תפיחות קלות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • שלב 9

    0 דקות
    במרכז כל מלבן יוצרים מהקרם בעזרת שקית זילוף או כף גליל ומעליו זורים את הפירות האדומים כמעט ללא הנוזלים של הרוטב. סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים היטב כך שיהיה סגור לגמרי. מדביקים את קצוות הבצק עם מעט מים, כדי שלא יפתח.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצרים צמה מכל 2 גלילים ומהדקים בקצוות. מעבירים כל צמה לתבנית אינגליש קייק. מברישים בביצה ומפזרים מעל את השטרויזל.
  • שלב 11

    30 דקות
    מתפיחים 30 דקות.
  • שלב 12

    40 דקות
    אופים כ-40 דקות או עד להזהבה מלאה.
  • שלב 13

    10 דקות
    מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ -10 דקות.
עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 1 מתוך 13

מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה. מפעילים על לישה במהירות נמוכה ל-6 דקות. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 2 מתוך 13

חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק בהדרגה עד שהבצק מתגבש. ממשיכים ללוש כ-2 דקות נוספות.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 3 מתוך 13

מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים 120 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 4 מתוך 13

מכינים את רוטב הפירות: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה או עד שהרוטב מעט מסמיך. מצננים במקרר.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 5 מתוך 13

מכינים את קרם הווניל: בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי קרם הוניל כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב. מכסים ומצננים במקרר.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 6 מתוך 13

מכינים את השטרויזל: שמים את כל חומרי השטרויזל במעבד מזון ומפעילים כ 10-15 שניות עד שנוצרים פרורים. מכסים ומצננים במקרר.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 7 מתוך 13

מחממים את התנור ל- 160 מעלות ומשמנים את 2 תבניות האינגליש קייק.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 8 מתוך 13

מרכיבים את העוגות: מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח עבודה מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע"י תפיחות קלות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 9 מתוך 13

במרכז כל מלבן יוצרים מהקרם בעזרת שקית זילוף או כף גליל ומעליו זורים את הפירות האדומים כמעט ללא הנוזלים של הרוטב. סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים היטב כך שיהיה סגור לגמרי. מדביקים את קצוות הבצק עם מעט מים, כדי שלא יפתח.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 10 מתוך 13

יוצרים צמה מכל 2 גלילים ומהדקים בקצוות. מעבירים כל צמה לתבנית אינגליש קייק. מברישים בביצה ומפזרים מעל את השטרויזל.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 11 מתוך 13

מתפיחים 30 דקות.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 12 מתוך 13

אופים כ-40 דקות או עד להזהבה מלאה.

עוגת שמרים עם קרם וניל ופירות יער

שלב 13 מתוך 13

מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ -10 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים